Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Ekonomi Değerlendirmesi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Ekonomi Değerlendirmesi

ABONE OL
4 Mayıs 2024 14:06
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Ekonomi Değerlendirmesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin Ekonomik Durumu ve Hedefler

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Almanya’nın Düsseldorf kentinde gerçekleşen 8. Türk-Alman Ekonomi Günü’nde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, Türkiye’nin son 20 yılda güçlü bir performans sergileyen büyük bir ekonomi olduğunu belirtti.

Borç Sorunu ve Öncelikler

Bakan Şimşek, dünya genelinde artan borç sorununa değinerek, faizlerin yüksekliğinin düşük borçluluğun büyüme açısından önemli olduğunu vurguladı. Almanya’nın disiplinli ekonomi politikalarını örnek gösteren Şimşek, Türkiye’nin toplam borcunun milli gelire oranının yüzde 108 olduğunu, gelişmekte olan ülkelerde ise bu oranın yüzde 255 civarında olduğunu dile getirdi.

Enflasyon, Bütçe Açığı ve Hedefler

Bakan Şimşek, Türkiye’nin en büyük önceliğinin fiyat istikrarı olduğunu belirterek, enflasyonun tek haneye düşürülmesi, mali disiplin ve yapısal dönüşümün önemine değindi. Şimşek, Türkiye’nin hedefinin enflasyonu düşürerek 2026 yılında tekrar tek haneli rakamlara ulaşmak olduğunu ifade etti.

Bakan Şimşek ayrıca, geçen yıl deprem nedeniyle bütçe açığının arttığını ancak alınan tedbirlerle bu açığın kontrol altına alındığını belirtti. Önümüzdeki yıllarda bütçe açığını deprem etkisi dahil olmak üzere kalıcı olarak yüzde 3’ün altına çekmeyi ve borcun milli gelire oranını yüzde 35’in altında tutmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.