Ukrayna Lideri Zelenskiy’nin Türkiye Ziyareti Öncesi Detaylar Ortaya Çıktı
  • Mizrak Haber
  • Dünya
  • Ukrayna Lideri Zelenskiy’nin Türkiye Ziyareti Öncesi Detaylar Ortaya Çıktı

Ukrayna Lideri Zelenskiy’nin Türkiye Ziyareti Öncesi Detaylar Ortaya Çıktı

ABONE OL
8 Mart 2024 12:03
Ukrayna Lideri Zelenskiy’nin Türkiye Ziyareti Öncesi Detaylar Ortaya Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin Ukrayna’ya Verdiği Destek

Ukrayna‘nın Rusya ile 3 yıldır devam eden savaşında stratejik bir rol üstlenen Türkiye, Zelenskiy‘nin bugünkü İstanbul ziyareti öncesi bazı detayları paylaştı. Türk diplomatik kaynaklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Zelenskiy arasındaki görüşmelerde Ukrayna’nın toprak bütünlüğü, egemenliği ve bağımsızlığına yönelik güçlü desteğin vurgulanacağını belirtti.

Görüşmelerde Hangi Konular Ele Alınacak?

Bu görüşmelerde Ukrayna-Rusya savaşının gidişatı, Karadeniz tahıl anlaşması ve ikili ilişkiler gibi konuların ele alınması bekleniyor. Türkiye, savaşın müzakereler temelinde en kısa sürede sona erdirilmesi için çabalarını sürdürmeyi hedefliyor.

Karadeniz İnisiyatifi ve Ticari Gemilerin Seyir Güvenliği

Karadeniz İnisiyatifi‘nin sona ermesiyle birlikte Rusya ve Ukrayna arasında ticari gemilerin seyir güvenliğine ilişkin yeni düzenlemelerin ele alınması da bekleniyor. Geçtiğimiz Temmuz ayında Rusya, Ukrayna’nın limanlarından güvenli bir şekilde tahıl ihraç etmesini sağlayan anlaşmadan çekilmişti.

Türkiye’nin Stratejik Destek Vaadi

Türkiye, Ukrayna’ya barış geri döndüğünde ülkenin yeniden inşa çabalarına güçlü bir destekçi olmayı amaçlıyor. Ankara, Rusya’ya uygulanan yaptırımlara karşı çıkarken, Kiev’e askeri destek sağlamaya devam ediyor ve stratejik ortaklığını sürdürmeyi hedefliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.