Güney Afrika Hükümetinden Filistin’e Destek ve BM Reformu Çağrısı
  • Mizrak Haber
  • Dünya
  • Güney Afrika Hükümetinden Filistin’e Destek ve BM Reformu Çağrısı

Güney Afrika Hükümetinden Filistin’e Destek ve BM Reformu Çağrısı

ABONE OL
7 Mart 2024 12:03
Güney Afrika Hükümetinden Filistin’e Destek ve BM Reformu Çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney Afrika Hükümeti’nden Filistin’e Güçlü Destek

Güney Afrika’nın iktidar partisi Afrika Ulusal Kongresi (ANC), Johannesburg şehrinin Lenasia semtinde Filistin’le dayanışma etkinliği düzenledi. Etkinlikte konuşan Bakan Pandor, dünya genelinde huzur ve güvenliğin sağlanması için yeterince temsili ve etkili olmayan BM’de acil reform çağrısında bulundu.

BM Güvenlik Konseyi’ne Eleştiri

Bakan Pandor, barışı sağlama konusunda BM Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesine güvenilemeyeceğini belirterek, “Huzur ve güvenliği sağlayamadıklarını gösterdiler” dedi. BM’nin barışı uygulama kapasitesine sahip olması gerektiğine vurgu yaptı.

İsrail’e Yardım Çağrısı

Filistin’e acil yardım ulaştırılması gerektiğini belirten Pandor, “İsrail’e silah veren güçlü ülkeler, 700 tırlık yardım malzemesinin Gazze’ye götürülmesi için Refah sınırına askerlerini göndermeleri gerekiyor” dedi. Pandor, İsrail’in açıkça bir soykırım gerçekleştirdiğini vurgulayarak, uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Filistin Halkının Birlik Olması Gerektiği

Filistin halkının birlik olması gerektiğini belirten Pandor, “Filistin’deki tüm kesimler oturup konuşmalı çünkü gücünüzü ve düşüncelerinizi bir araya getirmek yerine gruplara ayrılırsanız hiçbir işe yaramazsınız” dedi.

Bu çağrılar, Güney Afrika’nın İsrail’e karşı verdiği cesur duruşunun bir yansıması olarak değerlendirildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.