Japonya’da Geri Dönüştürülmüş Bebek Bezleri Satışa Sunuldu
  • Mizrak Haber
  • Dünya
  • Japonya’da Geri Dönüştürülmüş Bebek Bezleri Satışa Sunuldu

Japonya’da Geri Dönüştürülmüş Bebek Bezleri Satışa Sunuldu

ABONE OL
22 Nisan 2024 12:03
Japonya’da Geri Dönüştürülmüş Bebek Bezleri Satışa Sunuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Unicharm, Kyushu Adasındaki Alışveriş Merkezlerinde Yenilikçi Bebek Bezlerini Satışa Çıkarıyor

Mainichi Shimbun gazetesinin haberine göre, güneybatıdaki Kagoshima vilayetinde bulunan Unicharm, yerel yönetimlerle işbirliği yaparak bu ay Japonya’nın dört ana adasından biri olan Kyushu’daki alışveriş merkezlerinde yetişkin ve bebek bezlerini satışa çıkardı. Yeni bebek bezleri, geri dönüştürülerek üretilen ve ozon içeren sterilizasyon, ağartma ve koku giderme teknolojisi kullanılarak hoş olmayan kokulardan ve bakterilerden arındırılan “yatay” olarak tanımlanan ürünlerdir.

Unicharm’ın üst düzey yöneticilerinden Tsutomu Kido, hijyen konusunda uzmanlardan onay alındığını belirterek, geri dönüştürülmüş bebek bezlerinin kalitesine vurgu yapıyor.

Geri Dönüştürülmüş Bebek Bezlerinin Pazar Payı Artıyor

Geliştirildikleri 2022 yılından bu yana Kagoshima’daki hastaneler ve bakım tesislerinde kullanılan geri dönüştürülmüş bebek bezlerinin, Japonya’da pazar payının giderek arttığı gözlemleniyor. Normal tek kullanımlık bebek bezlerinden biraz daha pahalı olan bu ürünler, çocuklara yönelik olanları da içeriyor. Müşterilerin ürünleri kullandıktan sonra “rahat” olduklarını ve normal bebek bezlerinden hiçbir farkı olmadığını belirttikleri aktarıldı.

Japonya’nın demografik yapısındaki değişim, çocuk bezlerine olan talebin azalmasına neden olurken, yaşlılara yönelik bebek bezlerinin satışlarının ise hala artması bekleniyor.

Oji Holdings’in geçen ay yaptığı açıklamada, talebin azalması sebebiyle çocuk bezi üretimini durduracaklarını ve yaşlılar için hijyenik ürün üretimini artıracaklarını duyurması, Japonya’da yaşanan demografik değişimin bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Japonya’nın nüfusunun azalmaya devam ettiği ve bu durumun piyasadaki ihtiyaçları da etkilediği belirtiliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.