Birleşmiş Milletler (BM), UNRWA Çalışanları İle İlgili İsrail Soruşturmasını Açıkladı
  • Mizrak Haber
  • Dünya
  • Birleşmiş Milletler (BM), UNRWA Çalışanları İle İlgili İsrail Soruşturmasını Açıkladı

Birleşmiş Milletler (BM), UNRWA Çalışanları İle İlgili İsrail Soruşturmasını Açıkladı

ABONE OL
27 Nisan 2024 12:09
Birleşmiş Milletler (BM), UNRWA Çalışanları İle İlgili İsrail Soruşturmasını Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UNRWA Çalışanları İçin Yapılan Soruşturmanın Sonuçları Açıklandı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcülüğü’nden yapılan açıklamada, İsrail’in iddiaları üzerine ocak ayında sözleşmeleri feshedilen 12 UNRWA çalışanıyla ilgili soruşturmanın detayları paylaşıldı.

İddialar Kanıtlanamadığı İçin Dosyalar Kapatıldı veya Askıya Alındı

Bu kapsamda, 12 çalışandan biri hakkında İsrail’in kanıt sunamaması sebebiyle dosyanın kapatıldığı, 3 kişi hakkında yeterli bilgi olmadığı için davaların askıya alındığı belirtildi. Diğer 8 kişi hakkındaki soruşturma devam ederken, 4 kişiyle ilgili idari işlemler araştırılıyor.

Mart ve Nisan Ayındaki İncelemelerde de Son Durum

Ayrıca, mart ve nisan aylarında soruşturmaya dahil edilen 7 UNRWA çalışanından biri hakkında yeterli bilgi bulunamadığı için dava askıya alınırken, diğer 6 kişi hakkında incelemelerin sürdüğü ifade edildi.

UNRWA’nın İşlevi ve Tarihi

BM üyesi devletlerin katkılarıyla finanse edilen UNRWA, 1950’den beri Filistinli mültecilere gıda, sağlık, eğitim ve barınak gibi insani yardımları sağlayarak önemli bir rol üstlenmektedir. Bugün 5,9 milyon Filistinli mülteciye destek sağlayan UNRWA, İsrail’in iddialara ilişkin soruşturmasını sürdürmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.