İsrail’in Gazze’ye Yardım Atışlarına Sahil Filistinlilerden İlginç Tepki
  • Mizrak Haber
  • Dünya
  • İsrail’in Gazze’ye Yardım Atışlarına Sahil Filistinlilerden İlginç Tepki

İsrail’in Gazze’ye Yardım Atışlarına Sahil Filistinlilerden İlginç Tepki

ABONE OL
17 Mart 2024 12:03
İsrail’in Gazze’ye Yardım Atışlarına Sahil Filistinlilerden İlginç Tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Filistinliler, Denize Dökülen Yardımları Kumdan Toplamak Zorunda

Gazze Şeridi’nde yaşanan gıda sıkıntısı nedeniyle temel gıdalara erişimde zorluk çeken Filistinliler, İsrail’in havadan indirdiği yardımlarla hayatta kalmaya çalışıyor. Ancak, havadan atılan yardımların bir kısmı denize dökülürken bir kısmı da sahilde yere saçılıyor. Bu durum karşısında bölgeye gelen Filistinliler, kum ve çakıllar arasında makarna, pirinç, yeşil mercimek gibi gıdaları toplamak zorunda kalıyor.

Elekten Geçirilerek Ailelerine Ulaştırılmaya Çalışılıyor

Filistinli babalar, ramazan ayında iftarlarını yapabilmek ve çocuklarına yiyecek bir şeyler götürebilmek için denize dökülen gıda maddelerini kumdan toplayıp ayıklamaya çalışıyor. Uçaktan atılan yardımların denize düştüğünü belirten Filistinliler, bu durum karşısında yiyecekleri kum ve çakıllar arasında arayıp elekten geçirerek ailelerine ulaştırmaya çalıştıklarını ifade ediyor.

BM Uyarıyor: Gazze’deki Açlık Krizi Derinleşiyor

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’yi kuşatması sonucu yaşayan 2,3 milyon Filistinli açlıkla karşı karşıya. Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze Şeridi’nde “açlığın her yerde olduğunu” belirtmişti. BM’ye göre, Gazze’de 2,2 milyon kişi kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya ve yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı da artıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.