İsrail Askeri İstihbarat Birimi’nden Uyarı Mektubu!

İsrail Askeri İstihbarat Birimi’nden Uyarı Mektubu!

ABONE OL
6 Mart 2024 12:03
İsrail Askeri İstihbarat Birimi’nden Uyarı Mektubu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Askeri İstihbarat Birimi’nden Hamas’a Karşı Uyarı!

İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberine göre; Askeri İstihbarat Birimi Araştırma Dairesi Başkanı Tuğgeneral Amit Saar, Hamas’ın geniş çaplı bir saldırı düzenleme ihtimaline karşı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya uyarı mektubu yazdı.

İran, Hamas ve Hizbullah Tehlikesi!

Askeri İstihbarat Birimi’nin elde ettiği bilgilere göre mektupta, “İran, Hamas ve Hizbullah’ın İsrail’e saldırmak için bir fırsat aradığı” uyarısına yer verildi. Mektupta, “İran eksenindeki üst düzey kişilerin İsrail’e saldırma ve ölümcül bir zarar verme zamanının geldiği konusunda baskı yaptığı” öne sürüldü.

Hamas’ın Saldırısı ve Sonuçları

İsrail’in Gazze’yi işgalinde 7 Ekim’de Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, “Filistinlilere ve kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme” gerekçesiyle kapsamlı bir saldırı düzenledi. Bu saldırılarda İsrail ve Filistin arasında binlerce ölü ve yaralı olduğu bildirilmiştir.

Çatışmalar ve Karşılıklı Esir Takası

Çatışmalar, 24 Kasım 2023’te 4 günlük bir “insani ara” ile birlikte aralıklarla devam etti. Bu süreçte karşılıklı serbest bırakılan esirler olmasına rağmen, binlerce Filistinli alıkonulmaya devam edildi. Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te yaşanan çatışmalarda da birçok Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ve Hizbullah arasındaki sınır çatışmalarında da birçok kayıp yaşandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.