Gazze’de İsrail Ordusunun Sivillere Yönelik Açtığı Ateşte 30 Bin 534 Filistinli Öldü
  • Mizrak Haber
  • Dünya
  • Gazze’de İsrail Ordusunun Sivillere Yönelik Açtığı Ateşte 30 Bin 534 Filistinli Öldü

Gazze’de İsrail Ordusunun Sivillere Yönelik Açtığı Ateşte 30 Bin 534 Filistinli Öldü

ABONE OL
5 Mart 2024 12:04
Gazze’de İsrail Ordusunun Sivillere Yönelik Açtığı Ateşte 30 Bin 534 Filistinli Öldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Filistinli Sivillere Gerçek Mermilerle Ateş Açıldı

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun, un ve gıda yardımı almak üzere Gazze şehrinin güneyinde Selahaddin Caddesi’ndeki Kuveyt Kavşağı’na gelen Filistinli sivillere gerçek mermilerle ateş açtığı belirtildi.

Açlık ve Kuşatma İsrail’in İstediği Bir Durum

Açıklamada, İsrail’in Filistinlileri hedef almasının açlığı daha da artırmayı, kuşatmayı sürdürmeyi ve Gazze’de yaşanan insani felaketi devam ettirmeyi istediğinin bir göstergesi olduğu kaydedildi. Gazze Şeridi’nde kötüleşen insani durum ve felaketten ABD, İsrail ve uluslararası toplumun sorumlu tutulduğu açıklamada, soykırım savaşına son verilmesi ve tüm vilayetlere 1000 tırlık yardım ulaştırılması çağrısında bulunuldu.

Ölü ve Yaralı Sayıları

İsrail ordusunun saldırısında ölen ya da yaralananların sayısına dair bilgiye açıklamada yer verilmedi. Ancak, 7 Ekim sonrası İsrail’in Gazze’yi işgalinde öldürülen Filistinli sayısının 30 bin 534 olduğu belirtildi. Ayrıca, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 13 bin 430’u çocuk, 8 bin 900’ü kadın olmak üzere toplamda 71 bin 920 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Çatışmalarda Yaşananlar

7 Ekim’den bu yana İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 245’i karadan işgal sürecinde olmak üzere 585 askerinin öldürüldüğü açıklandı. 24 Kasım 2023’te başlayan ve 3 gün uzatılan “insani ara”da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Ancak, İsrail binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.