ABD’de Cumhuriyetçi Parti Ön Seçiminde Nikki Haley Galip Geldi

ABD’de Cumhuriyetçi Parti Ön Seçiminde Nikki Haley Galip Geldi

ABONE OL
4 Mart 2024 12:04
ABD’de Cumhuriyetçi Parti Ön Seçiminde Nikki Haley Galip Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eski Başkan Donald Trump’ın Rakibi Washington D.C.’deki Ön Seçimi Kazandı

ABD’de kasım ayındaki başkanlık seçimi için rekabet kızışırken Cumhuriyetçi Parti içinde ilginç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Eski Başkan Donald Trump’ın rakibi olan Nikki Haley, başkent Washington D.C.’deki ön seçimi kazanarak dikkatleri üzerine çekti. ABD’nin eski BM temsilcisi olan Haley, böylece ön seçimlerdeki ilk galibiyetini elde etmiş oldu.

Haley’in Kazandığı Ön Seçimde Trump’ın Etkisi

Haley’in kampanya sözcüsü Olivia Perez-Cubas, Washington’da Cumhuriyetçi seçmenin Trump’ın yol açtığı kaosu reddetmesinin doğal bir tepki olduğunu belirtti. Ancak, Haley’in Trump’ı geride bırakarak Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olma olasılığının düşük olduğu görülüyor. Zira Trump önceki 8 ön seçimi de kazanmıştı ve Washington D.C.’de geçmişte de yalnızca yüzde 14 oy almıştı.

Washington D.C.’deki Seçmen Profili

ABD’nin başkenti Washington D.C., ülkenin eğitim düzeyi en yüksek bölgeleri arasında yer alıyor. Bu nedenle, Haley’in Trump karşıtı mesajının anlaşılabilir düzeyde olması ve seçmenler üzerinde etkili olması bekleniyordu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.