Kızılhaç ve Kızılay’dan Gazze’ye Yardım Çağrısı

Kızılhaç ve Kızılay’dan Gazze’ye Yardım Çağrısı

ABONE OL
7 Mayıs 2024 12:09
Kızılhaç ve Kızılay’dan Gazze’ye Yardım Çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazze’de İnsani Durum Felaket Düzeyinde

Longa, “8 Mayıs Dünya Kızılhaç ve Kızılay Günü” kapsamında Gazze’deki yoğun saldırılar ve yardım faaliyetlerinde yaşanan zorlukları değerlendirdi. Gazze Şeridi’nde insani durumun hala felaket düzeyinde olduğunu vurgulayarak, insani yardımın artırılması gerektiğini belirtti.

Gazze’ye Erişimde Sorunlar

Longa, Gazze’de güvenli bölgenin olmamasının ve erişim sorunlarının insani yardım faaliyetlerini zorlaştırdığını ifade etti. Gazze’nin kuzeyine erişimin neredeyse imkansız olduğunu belirterek, yüz binlerce kişiye yardım ulaştırılamadığını dile getirdi.

Sağlık Sistemi Çökmüş Durumda

Longa, Gazze’deki sağlık sisteminin çökmüş durumda olduğunu ve hastanelerde ilaç ve tıbbi ekipman eksikliği yaşandığını belirtti. Sağlık çalışanlarının karşılaştığı zorluklara da dikkat çekerek, Gazze’deki durumun her geçen dakika kötüleştiğini söyledi.

Gazze’deki acil insani yardım ihtiyacına dikkat çeken Longa, çatışmaların durması ve güvenli erişimin sağlanması gerektiğini vurgulayarak, uluslararası toplumdan Gazze’ye destek çağrısında bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.