İsrail’in Refah Sınır Kapısı’ndaki İşgali Uluslararası Tepkilere Yol Açtı
  • Mizrak Haber
  • Dünya
  • İsrail’in Refah Sınır Kapısı’ndaki İşgali Uluslararası Tepkilere Yol Açtı

İsrail’in Refah Sınır Kapısı’ndaki İşgali Uluslararası Tepkilere Yol Açtı

ABONE OL
8 Mayıs 2024 12:09
İsrail’in Refah Sınır Kapısı’ndaki İşgali Uluslararası Tepkilere Yol Açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hamas, ABD ve BM’den İsrail’e Tepkiler

Hamas, İsrail’in Refah Sınır Kapısı’nın Filistin tarafını işgal etmesinin ateşkes çabalarına zarar verdiğini belirtirken, ABD ve uluslararası kamuoyu İsrail’e baskı yapılmasını istedi. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, saldırının insani sonuçlarının korkunç olacağını vurgulayarak, bölgenin istikrarsızlaşacağına dikkat çekti.

Uluslararası Liderlerin Uyarıları

Beyaz Saray, Refah’a insani yardım geçişlerinin en kısa sürede yeniden sağlanmasını istedi. Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İsrail’i Refah saldırısı konusunda uyarak, “1 milyon insan buhar olup uçamaz. Korunmaya ihtiyaçları var” ifadelerini kullandı. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron da saldırının insani felakete yol açabileceği uyarısında bulundu.

Uluslararası Destek ve Kınama

Yunanistan‘ın ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifak lideri Stefanos Kaselakis, saldırının uluslararası insancıl hukukun bariz ihlali olduğunu belirtirken, Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, İsrail’in sivillerin ve çocukların bulunduğu binaları bombaladığını sosyal medya üzerinden paylaştı. Brezilya, İspanya, Ürdün, Mısır ve İran da saldırıyı kınadı ve ateşkes çabalarının tehlikeye girebileceği uyarısında bulundu.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF, “Refah’taki çocuklar için ateşkese ihtiyaç olduğunu” belirtirken, İsrail Başbakanı Netanyahu, Refah saldırısının “İsrailli rehinelerin getirilmesi için” düzenlendiğini savundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.