İsrail ve Hamas Arasındaki Ateşkes Mutabakatı Krizde

İsrail ve Hamas Arasındaki Ateşkes Mutabakatı Krizde

ABONE OL
6 Mayıs 2024 12:10
İsrail ve Hamas Arasındaki Ateşkes Mutabakatı Krizde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrailli Yetkili: Ateşkes Mutabakatı Krizde

İsrailli bir yetkili, Mısır ve Katar arabuluculuğunda yürütülen yeni ateşkes ve karşılıklı esir takası mutabakatının şu anda “krizde” olduğunu belirtti. Netanyahu’nun Refah’a operasyon gerçekleştireceklerini taahhüt eden açıklamalarının, Hamas’ın pozisyonunu “sertleştirmesine” sebep olduğunu iddia etti.

Hamas: Netanyahu Anlaşmayı Bozdu

Gazeteye konuşan Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk, mutabakata çok yaklaştıklarını ancak Netanyahu’nun dar görüşlülüğü nedeniyle anlaşmanın bozulduğunu belirtti.

İsrail’in Refah Operasyonu

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin güneyinde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah kentindeki bazı mahallelerin boşaltılmaya başlandığını duyurdu. İsrailli yetkili, Hamas’ın anlaşmanın sadece bir kısmını uygulamaması ve savaşa devam etmemesi konusunda garanti beklediğini belirtti.

Netanyahu ise uluslararası uyarılara rağmen Refah’a kara saldırısı düzenleyeceklerini taahhüt etmişti. Yeni ateşkes ve esir takası mutabakatı müzakereleri ise Mısır’da devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.