Bursa Çocuk Diş Doktoru Pedodonti Alanı

Bursa Çocuk Diş Doktoru Pedodonti Alanı

0-15 yaş gurubuna ait ağız ve diş sağlığı tedavisi ile ilgilenen alan pedodonti olarak bilinir.

ABONE OL
14 Aralık 2022 17:06
Bursa Çocuk Diş Doktoru Pedodonti Alanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

0-15 yaş gurubuna ait ağız ve diş sağlığı tedavisi ile ilgilenen alan pedodonti olarak bilinir. Bu yaş grubu çocuklarda erken dönemlerde ortaya çıkan diş çürükleri ve buna bağlı ağız sağlığı sorunları çocukların beslenmesini ve konuşmasını yönde etkiler.

Bu nedenle çocuklar mutlaka belli aralıklarla Bursa çocuk diş doktoru yani pedodontistlere götürülmelidir. Çocuklarınız Bursa diş poliklinikler bünyesin de yer alan Turkuaz Dent ile daha sağlıklı dişlere sahip olabilirler.

Çocuklarınız Ne zaman Bursa diş hekimi Kontrollerinden Geçmelidirler?

Çocuklarda süt dişleri genelde 4-7 ay arasında çıkmaya başlamaktadırlar. İlk çıkan dişler genellikle 2 alt ön diştir. Çoğu bebek yaklaşık 3 yaşına kadar 20 tane süt dişi çıkarmış olurlar. Daha sonra 6 ve 12 yaşında süt dişleri dökülmeye başlar ve yerine kalıcı dişler çıkar. Bu süre zarfında düzenli olarak çocuklar Bursa diş hekimi kontrollerinden düzenli olarak geçmelidirler. Çocukların ilk yaş günlerinden itibaren düzenli olarak diş hekimi muayenesinden geçmeleri gerekmektedir.

Bu, diş hekimine çocuğunuzun da oluşabilecek dişleriyle ilgili erken sorunları fark etme olanağı tanır. Diş hekimleri doğru ağız bakımı hakkında size ihtiyacınız olan tüm bilgileri sunar. Düzenli muayene aynı zamanda çocuklara düzenli bir alışkanlık kazandırır. Özellikle bu durumlarda Çocuğunuzda diş ağrısı, ağız enfeksiyonu varsa ya da çocuğunuz kalıcı dişini herhangi bir nedenle kaybederse mutlaka ertelemeden diş hekimine gösterilmelidir. Bu durumlarda iyi bir tedavi alabilmek için Turkuaz Dent sitesi ile iletişime geçebilirsiniz.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.