ABD’de Yapılan Araştırmaya Göre Dövmelerin Zararlı İçerikleri Ortaya Çıktı
  • Mizrak Haber
  • Sağlık
  • ABD’de Yapılan Araştırmaya Göre Dövmelerin Zararlı İçerikleri Ortaya Çıktı

ABD’de Yapılan Araştırmaya Göre Dövmelerin Zararlı İçerikleri Ortaya Çıktı

ABONE OL
29 Şubat 2024 17:04
ABD’de Yapılan Araştırmaya Göre Dövmelerin Zararlı İçerikleri Ortaya Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

54 Mürekkep Örneği İncelendi, Sonuçlar Şaşırttı

ABD’de gerçekleştirilen bir araştırmada, 54 mürekkep örneği üzerinde yapılan testlerde 45’inin etikette listelenmeyen bileşikler içerdiği tespit edildi. Bu bulgu, dövmelerin %90’ının organ hasarına yol açabilecek kimyasallar içerdiğini gösteriyor.

Polietilen Glikol En Yaygın Zararlı Madde

En yaygın zararlı madde olan polietilen glikol, böbreklerde bir tür nekroz da dahil olmak üzere organlara zarar veren bir bileşik olarak belirlendi. Diğer zararlı maddeler arasında ise bebeklerde sinir sistemi fonksiyon bozukluğuyla bağlantılı olan 2-fenoksietanol ve bir antibiyotik bulunuyor.

ABD FDA Dövme Mürekkeplerini Düzenlemeye Başlayacak

ABD’deki Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), 2022’nin sonlarında yapılan oylamanın kuruma bunu yapma yetkisi vermesinin ardından önümüzdeki aylarda dövme mürekkeplerini düzenlemeye başlayacak. Bu karar, dövmelerdeki mikropların neden olduğu hastalık raporlarının artması üzerine alındı.

Analiz Çalışması Sonuçları Ürkütücü

Analytical Chemistry dergisinde yayınlanan çalışmada bilim insanları, ABD merkezli dokuz üreticiden mürekkep örnekleri topladı ve testlerde bulunan içerikler ile etiketlerde yer alanlar karşılaştırıldı. Sonuçlar, zararlı kimyasalların dövme içeriklerinde bulunduğunu ve bunların listelenmediğini ortaya koydu.

Ünlüler Arasında Dövme Modası Yaygınlaşıyor

Dövmeler, ünlüler arasında da popülerliğini artırarak yaygınlaşıyor. Justin Bieber, Machine Gun Kelly gibi figürler de bu trende yer alıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.