İstanbul’da Engelli Bakım Merkezleri Talep Ediliyor

İstanbul’da Engelli Bakım Merkezleri Talep Ediliyor

ABONE OL
6 Mayıs 2024 17:10
İstanbul’da Engelli Bakım Merkezleri Talep Ediliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Dilekçe Komisyonu İnceleme Başlattı

İstanbul’da yaşayan bir birey, TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvurarak engelli bakım merkezleri sayısının artırılmasını talep etti. Talep üzerine, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlık Divanı, konuyla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan bilgi istedi.

7 Bin 356 Engelliye Yatılı Bakım Hizmeti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 106 resmi engelli bakım merkezinde 2024 yılı Şubat ayı itibarıyla toplam 7 bin 356 engelli bireye yatılı bakım hizmeti sunulduğu belirtildi. Bakım hizmetleri aile odaklı ve hak temellidir.

Engelsiz Yaşam Merkezleri Projesi

Bakanlık, Engelsiz Yaşam Merkezleri Projesi kapsamında, bakım hizmetlerinin kalitesini artırmak için modern fiziki yapılarla hizmet verdiklerini vurguladı. Merkezler, engelli bireylerin insan onuruna yakışır şekilde bakımlarını sağlamaktadır.

Bakım Hizmetlerinde Genişleme

Açıklamada, 2019 yılında gündüz bakım, rehabilitasyon ve aile danışma merkezlerinin açılmaya başlandığı ve hizmetin genişletilmesi çalışmalarına hız verildiği belirtildi. Evde bakımı sağlanan engelli bireylerin ailelerine destek hizmeti sunulmaktadır.

Engelli Bakım Merkezlerinin Artırılması Planlanıyor

Bakanlıkça, bütçe imkanları doğrultusunda engelli bakım merkezi sayısının artırılacağı ve bakım hizmetlerinin daha da genişletileceği öğrenildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.