Yüksek Seçim Kurulu’nun 31 Mart Seçimleriyle İlgili Aldığı Kararlar
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • Yüksek Seçim Kurulu’nun 31 Mart Seçimleriyle İlgili Aldığı Kararlar

Yüksek Seçim Kurulu’nun 31 Mart Seçimleriyle İlgili Aldığı Kararlar

ABONE OL
7 Nisan 2024 15:03
Yüksek Seçim Kurulu’nun 31 Mart Seçimleriyle İlgili Aldığı Kararlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP ve MHP’nin İptal Talepleri Reddedildi

CHP, Besni Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptalini istedi ancak talep reddedildi. MHP ise Salıpazarı Belediye Başkanlığı oy pusulalarının yeniden sayılmasını istedi, bu talep de reddedildi.

Yeniden Refah Partisi ve AKP’nin İtirazları Geri Çevrildi

Yeniden Refah Partisi, Bafra Belediye Başkanlığı seçiminin iptalini talep etti, ancak bu talep de reddedildi. AKP ise Siirt Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesini istedi, fakat bu talep de reddedildi.

Oy Sayımları ve Yeniden Seçim Talepleri

Yeniden Refah Partisi, Vezirköprü Belediye Başkanlığı Seçimi’nin veya mazbatanın iptalini istedi, ancak bu talep de reddedildi. CHP, Körfez Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin oyların yeniden sayılmasını talep etti, fakat bu talep de reddedildi. DEM Parti ise Mardin Dargeçit’te İl Seçim Kurulu’nun oyların yeniden sayılması kararının kaldırılmasını istedi ve talebi kabul edildi, ancak oylar yeniden sayılmayacak.

İstanbul ve Diğer İtirazlar

CHP, İstanbul Bahçelievler’de oyların yeniden sayım talebini reddedildi. Aynı şekilde Ümraniye ve Pendik’te de yeniden sayım talebi reddedildi. CHP, Avanos Belediye Başkanlığı seçiminde de yeniden sayım talep etti, ancak bu talep de reddedildi. AKP, Ordu’da İl Seçim Kurulu’nun sandıkların yeniden sayılmasına ilişkin kararına itiraz etti. YSK 3 ilçe için bu talebi kabul etti ancak Gölköy, Kumru ve Gülyalı’da yeniden sayım olmayacak. İkizce, Perşembe, Mesudiye, Çamaş, Gürgentepe, Kabataş ve Ünye’de AKP’nin talebi reddedildi. DEM Parti, Bitlis Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin yeniden sayım talep etti, bu talep de reddedildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.