Yardımlaşmak Hepimizin Asıl Vazifesi

Yardımlaşmak Hepimizin Asıl Vazifesi

ABONE OL
29 Haziran 2021 17:31
Yardımlaşmak Hepimizin Asıl Vazifesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2020 yılında gönüllü olarak tüm ihtiyaç sahiplerinin adına yardımlara koşan, yaşamla mücadele eden Müslümanlara yardım sağlamak adına kurulmuş olan, Paylaşım Vakti Derneği, insanların yanında olmayı hedefleyen bir kuruluştur. Aslında her birimizin birer Müslüman olarak görev ve sorumluluğu sayılan yardımlaşma durumunu üstlenen, dünyanın her bir yanında herhangi bir sıkıntıdan ötürü açıkla savaşan her Müslüman’a dost eli olmak için çalışmalarına devam etmektedir.

Kuruluş vizyonu olarak da hadislerimizin bizlere öğrettiği öğretileri örnek alan dernek, insanların bir arada güvenle, birbirlerine el vererek yaşamalarına da köprü olmaktadır. Yapılan bağışlarla kimisinin açlıktan ölmesini önlerken kimisinin de okullarda hiç ulaşamadığı kırtasiye eşyalarını sağlamaktadır. Bu da aslında her birimize düşen ama derneğin bizim adımıza yaptığı bir görevdir.

Bağışlarla Yaşam Kurtarmak

Afrikada kurban dönemlerinde yapılan kurban bağışı sayesinde aslında bizler bunu görmezden gelsek de onlarca insan açlıkla savaşmaktan kurtulmaktadır. Bunun yanı sıra zaten kurban, amaç olarak da aç olan komşularımızı, ihtiyaç sahiplerini doyurmayı hedeflemektedir ki bu da aslında çok uzaklardaki gönül komşularımız için aynı durumun geçerli olduğunun bir göstergesidir.

Dernek, her koşulda eşitsizliğin, adaletsizliğin önüne geçmeyi kendine prensip alarak, bizlerin sağladığı yardımlarla, bizim adımıza bir yerlere yeni gülümsemeler taşımaktadır. Bunu sağlarken de her türlü güvenceyi bizlere vermektedirler. Kendini bu amaca feda eden, insanların huzurunu düşleyen çalışan kadrosu ile beraber Paylaşım Vakti Derneği, her yere yetişmeye çalışmaktadır.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.