İMO Kahramanmaraş Temsilciliği Binanın Yıkımıyla İlgili Açıklamalar
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • İMO Kahramanmaraş Temsilciliği Binanın Yıkımıyla İlgili Açıklamalar

İMO Kahramanmaraş Temsilciliği Binanın Yıkımıyla İlgili Açıklamalar

ABONE OL
27 Nisan 2024 15:11
İMO Kahramanmaraş Temsilciliği Binanın Yıkımıyla İlgili Açıklamalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İMO Kahramanmaraş Temsilciliği, Yıkım Tehdidi Altında

Kahramanmaraş’ın merkezinin yeniden tasarlanması planı kapsamında rezerv alana giren binalardan biri de İMO Kahramanmaraş Temsilciliği binası olarak belirlendi. Vali Mükerrem Ünlüer, yeni tasarıma uymayan binaların, hasarsız olsalar bile yıkılacağını duyurdu. Bu nedenle İMO Adana Şube Başkanı Hıdır Çak ve yönetim kurulu üyeleri Kahramanmaraş’a geldi.

Binanın Sembolik Değeri Gözetiliyor

Hıdır Çak, İMO Kahramanmaraş Temsilciliği binasının depremin simgesi haline geldiğini vurgulayarak, binanın yıkıntılar arasında ayakta kalarak bir kanıt ve simge niteliği taşıdığını belirtti. Çak, binanın yok edilmeye çalışılmasının toplum hafızasından silinmeye yönelik bir çaba olduğunu ifade etti. Binanın yıkılmak yerine deprem dirençli binaların yapılması gerektiğini vurguladı.

Çak, binaya ait değerleme raporunun bulunduğunu ve 30 milyon TL değerinde bir rapor hazırlandığını aktardı. Bu durumun, büyük bir maddi kayba neden olacağını belirterek, binanın yıkılmaması gerektiğini savundu. İMO Kahramanmaraş Temsilcisi Ökkeş Buğra Dalkıran da binanın yıkımına karşı çıkacaklarını söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.