Numan Kurtulmuş kimdir: Firavunlaştığını söylediği Tayyip Erdoğan’ın yerine geçecek
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • Numan Kurtulmuş kimdir: Firavunlaştığını söylediği Tayyip Erdoğan’ın yerine geçecek

Numan Kurtulmuş kimdir: Firavunlaştığını söylediği Tayyip Erdoğan’ın yerine geçecek

ABONE OL
2 Mart 2021 09:26
Numan Kurtulmuş kimdir: Firavunlaştığını söylediği Tayyip Erdoğan’ın yerine geçecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tek cümlelik anayasa için “adaleti” öneren ve daha önce AKP’yi “Adaletsiz Kalkınma Partisi” diye eleştiren AKP Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un adı genel başkanlık için geçiyor. Erdoğan, onay verirse Kurtulmuş daha önce Firanvun diye eleştirdiği Erdoğan’ın yerine geçecek.

“ADALETSİZ KALKINMA PARTİSİ”

HAS Parti Genel Başkanı iken AKP’yi Adaletsiz Kalkınma Partisi olarak eleştiren Kurtulmuş, “Adalet ve Kalkınma Partisi, ‘biz Türkiye’de kalkınmayı sağladık’ diyor ya. (Onların) adını Adaletsiz Kalkınma Partisi diyelim ve bundan sonra öyle kullanalım” dedi.

ERDOĞAN’A FİRAVUN, KARUN, BELAM İTHAMI

Harun gibi gelip Karun gibi gitmeye asla müsaade etmeyeceklerini belirten HAS Partili Kurtulmuş, “Firavunlaşmayacağız, Karunlaşmayacağız, belamlaşmayacağız. İnin şu kibir kulelerinden aşağı” dedi.

AKP ABD’NİN MANDASI

AKP’nin, Amerika’nın mandası olduğunu öne süren Kurtulmuş, “Ranta bulaşan siyaset biter. Müslümanlık iddiasında olanlar 2 şeye çok dikkat etmeli: Parayı nereden kazandılar, parayı nasıl harcadılar. Bu kadar insanın fakirlik çektiği ortamda şaşaalı, lüks içinde yaşanması doğru değil…” dedi.

ARKADAŞLARI, ŞOFÖRÜNDEN BAŞKA KİMSE VEKİL OLAMAYACAK

Erdoğan’ın çaycısından şoförüne kadar herkesi vekil yapmasını eleştiren Kurtulmuş, “2023’te başbakanın (Tayip Erdoğan) çocukluk arkadaşı, askerlik arkadaşı, mahalleden arkadaşı, belediyeden arkadaşı ve şoförlerinden başka hiç kimsenin milletvekili olamadığını göreceğiz” dedi.

ERDOĞAN’IN KALBİ ALİ, DİLİ MUAVİYE DİYOR

Kurtulmuş, “İsrail en büyük zaferini AKP sayesinde kazandı. Birleşmiş Milletlerin Uluslararası Atom Enerjisi Kurumunda İsrail’in nükleer kapasitesi var mı, yok mu oylamasında Türk delegasyonu çekimser kaldı. Geçtiğimiz sene 2010 Mayısında da Türkiye İsrail’in OECD üyeliğini onayladı, veto ettiğimiz takdirde üye olması mümkün değildi. Daha önce bir çok ülke veto etmişti. Otel lobisinde değil, Birleşmiş Milletlerde, OECD salonlarında ‘one minute’ demek marifettir. Sayın Başbakanın kalbi Ali diyor, dili Muaviye söylüyor” dedi.

KURTULMUŞ’UN 2023 ÖNGÖRÜSÜ TUTTU

Erdoğan’ın en büyük hedeflerinden 2023’ü eleştiren Kurtulmuş, “2023’te bu vizyonları tutarsa Başbakan’ın (Tayip Erdoğan) Uganda Cumhurbaşkanına ‘one minute’ dediğini duyacağız. 2023’te zenginlerin yaşadığı sitelerin etrafında dilenen yoksullara, polisin biber gazıyla müdahale ettiği haberlerini okuyacağız. 2023’te her öğrencilerin başında 10 polisle birlikte, üniversite sınavlarının yapıldığına şahit olacağız. 2023’te kahvehanelerde yaşlılara yer kalmadığını çünkü bütün kahvehanelerin genç işsiz, üniversite mezunlarıyla dolu olduğunu göreceksiniz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.