İstanbul’da Camide İmama Saldıran Sanık Tutukluluk Halinin Devamına Karar Verildi
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • İstanbul’da Camide İmama Saldıran Sanık Tutukluluk Halinin Devamına Karar Verildi

İstanbul’da Camide İmama Saldıran Sanık Tutukluluk Halinin Devamına Karar Verildi

ABONE OL
15 Mayıs 2024 15:12
İstanbul’da Camide İmama Saldıran Sanık Tutukluluk Halinin Devamına Karar Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mazeret Sunan Sanık, Müştekilerin İfadeleriyle Karşı Karşıya Geldi

‘İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Ömer Salgın mazeret sunarak katılmazken, müştekiler Galip Usta, Bilal Erdem ve Yusufcan İslam ile taraf avukatları duruşmada hazır bulundu.

İmam Galip Usta Olay Anını Anlattı

Müşteki imam Galip Usta, olay günü camide nöbetçi olduğunu belirterek, saldırı anını detaylı bir şekilde anlattı. Kendisini savunmak için sanığı itmeye çalışırken yaralandığını ifade etti. Şikayetçi olduğunu belirtti.

Bilal Erdem’in Tanıklığı

Müşteki Bilal Erdem ise sanığın doğrudan saldırıya geçtiğini ve kendisini de bıçakladığını ifade etti. 5 gün hastanede kaldığını belirterek şikayetçi olduğunu dile getirdi.

Ara Karar ve Sonraki Duruşma Tarihi

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken, bir sonraki duruşmanın 3 Temmuz’a ertelendiğini açıkladı. Eksikliklerin giderilmesi için süre verildi.

İddianameden Detaylar

İddianameye göre, sanık Ömer Salgın camide namaz sırasında imam ve cemaate saldırmış, imamı ve bir cemaat mensubunu bıçaklamıştı. Salgın tutuklanmış ve ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan yargılanmaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.