KAYIP HAZİNELER KOLEKSİYONU’NDAN “HELENİSTİK MİĞFER KANDİL”
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • KAYIP HAZİNELER KOLEKSİYONU’NDAN “HELENİSTİK MİĞFER KANDİL”

KAYIP HAZİNELER KOLEKSİYONU’NDAN “HELENİSTİK MİĞFER KANDİL”

ABONE OL
23 Haziran 2020 09:08
KAYIP HAZİNELER KOLEKSİYONU’NDAN “HELENİSTİK MİĞFER KANDİL”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Paşabahçe Mağazaları, “Kayıp Hazineler” Koleksiyonu ile Anadolu’nun tarih boyunca ev sahipliği yaptığı uygarlıkların kültür bileşiminden oluşan zengin mirasını ürünlerine taşıyor. Çok eski tarihlerden itibaren Bergama toprakları üzerinde yaşayan Mysialı savaşçıların kullandığı miğferlerden esinlenen ‘Helenistik Miğfer Kandil’, tasarımıyla göz dolduruyor.

 Paşabahçe Mağazaları, Anadolu topraklarında binlerce yıldır var olmuş sayısız uygarlığın kültürel ve sanatsal birikimini cam ve ustalıkla birleştirip yeniden yorumlayarak gelecek nesillere miras bırakmak için çalışmalarını sürdürüyor. Yurt dışına götürülen tarihi eserlerle ilgili farkındalık yaratmak, geri alınmış eserlere ve kültür varlıklarına sahip çıkma konusunda da bilinci artırmak hedefiyle hazırlanan “Kayıp Hazineler” Koleksiyonu’ndaki “Helenistik Miğfer Kandil”, dikkat çeken tasarımıyla şık bir hediye alternatifi oluşturuyor.

Bergama toprakları üzerinde yaşayan Mysialı savaşçıların başını darbelere karşı koruyan yakın savunma araçlarından biri olan miğferlerden ve Almanya’daki Pergamon Müzesi’nde sergilenen bronz miğferden esinlenerek tasarlanan Helenistik Miğfer Kandil, el imalatı camdan üretilirken, altın ve bronz boyalar kullanılarak dekorlandı. Şık tasarımıyla “Helenistik Miğfer Kandil”, Paşabahçe Mağazaları’nda tarih ve sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Troya savaşlarında Troyalıların tarafında yer alan Mysialı savaşçıların miğferlerinin üzerinde bulunan detaylar, askerlerin hangi birliğe ait olduğuna dair bilgi veriyordu. Çok eski tarihlerden beri kullanılan ve savaşçının başını darbelere karşı koruyan yakın savunma araçlarından biri olan miğferler, birçok koleksiyonda ve müzede yer almaktadır. Koruyucu silah olmakla beraber, dikkat çekici görünüşleriyle devlet törenlerinde ve askeri merasimlerde ihtişam arttırıcı bir unsur olarak kullanılıyordu.

“Helenistik Miğfer Kandil” ve diğer Kayıp Hazineler Koleksiyonu’na ait ürünleri incelemek için Paşabahçe Mağazaları’na uğrayabilir ya da www.pasabahcemagazalari.com adresinden ürünleri inceleyerek satın alabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.