FNATIC 2. AŞAMA’YI KAYIPSIZ GEÇİP ZAFERE ULAŞTI

FNATIC 2. AŞAMA’YI KAYIPSIZ GEÇİP ZAFERE ULAŞTI

Espor dünyasında hiç kayıp verilmeyen kusursuz performanslara çok nadir rastlanır, bunu sadece en iyilerin en iyileri başarabilir. VCT 2. Aşama Challengers EMEA'da Fnatic'in bu büyük başarıyı elde etmesine şahit olduk. Ekip, grup aşamasında tek bir seri bile bırakmadı ve bu üstünlüğünü playoff'larda da devam ettirdi.

ABONE OL
30 Temmuz 2022 14:55
FNATIC 2. AŞAMA’YI KAYIPSIZ GEÇİP ZAFERE ULAŞTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kendisi gibi Masters’a katılmaya hak kazanan GUILD ve FPX’i alt eden siyah-turunculular EMEA’nın en iyi ekibi olduklarını bir kez daha kanıtladılar.

Ancak GUILD ve FPX kolay lokma olmadılar, birinciliği kapmak için dişleriyle ve tırnaklarıyla mücadele ettiler. Başarılı olamamış olsalar da VALORANT tarihine adlarını yazdırdılar ve artık 2. Aşama Masters kupasını kaldırmaya çalışacaklar.

VCT 2. Aşama – Challengers EMEA: Nihai sıralama

 

VCT 2. Aşama Challengers EMEA’da nihai sıralamalar aşağıdaki gibi. Fnatic birinci olurken, onu FPX ve GUILD takip ediyor.

Bu üç takım Masters Kopenhag’da tekrar karşımıza çıkacak ve dünyanın dört bir köşesinden gelen en iyi takımlarla yüzleşecekler.

1: Fnatic

2: FunPlus Phoenix

3: GUILD

4: M3C

5-6: Team Liquid – Acend

7-8: G2 Esports – BBL

9-10: OG LDN UTD – Natus Vincere

11-12: FOKUS – BIG

Fnatic, GUILD’i geçerek finallere yükseldi

 

Fnatic ve GUILD kendi gruplarını lider tamamlamışlardı, dolayısıyla playoff’lardaki açılış karşılaşmalarının akıllara kazınacak cinsten olacağı zaten belliydi. Kâğıt üzerinde 2 – 0 yazıyor olsa da Fnatic’in işi, onları zirveden indirmek ve kusursuz serilerini bozmak isteyen GUILD’in karşısında hiç kolay olmadı.

 

Ancak Emir Ali ‘Alfajer’ Beder’in VALORANT’ın en iyi genç yeteneklerinden biri olduğunu ispatladığı, bütün hafta boyunca süren üstün performansına hazır değillerdi. Onunla özdeşleşen Raze ve zehirli Kontrol Uzmanı Viper ile şov yapan Türk yıldız, Fnatic’in bileğinin hakkıyla galibiyete ve de finallere uzanmasını sağladı.

GUILD, FPX’te tökezledi

 

Mağlup olmasına rağmen azmini kaybetmeyen GUILD, alt grup finalinde FPX’le karşılaştı. Ancak bu seri hiç de umduğu şekilde gitmedi, FPX büyük bir üstünlük kurdu ve GUILD karşılık vermekte çok zorlandı.

 

Savaş Fracture’da başladı, burada FPX 13 – 4’lük skorla İngiliz temsilcisini kolaylıkla alt etti. Haven’da ekip kendisine geldi ve bu kez 4 değil 11 raunt aldı ancak tarih Split’te tekerrür etti ve ekibi burada da 13 – 4’lük ezici bir mağlubiyet bekliyordu.

Playoff’lardan topallayarak çıkıyor olsa da 2. Aşama Masters, ekibin ilk uluslararası turnuvası ve mücadelenin bir sonraki (ve belki de en önemli) ayağı için ne kadar hazır olduklarını çok iyi biliyoruz.

Fnatic vs FPX: Bitmeyen rekabet

 

Üst ve alt grup finallerini geride bırakırken bütün gözler büyük finale kenetlenmişti. Tıpkı beklendiği gibi rekabetin çok yoğun yaşandığı, iki haritanın uzatmalara gittiği bir seri izledik. İlk bakışta Fnatic kolay bir zafer elde etmiş gibi gözükse de aslında FPX, ekibi hem Split’te hem de Haven’da çok zorladı. İşler o kadar kızışmıştı ki dördüncü harita olasılığı bile gündeme gelmeye başlamıştı.

 

FPX son harita olan Haven’da Fnatic’le dişe diş bir mücadele sergiledi, sürekli bir biri, bir diğeri raunt kazanırken skor tabelası bir o tarafa bir bu tarafa meyletti. Alfajer her zamanki gibi Raze’le şov yaparken, Jake ‘Boaster’ Howlett’ın Omen’ı savaş alanında her an her yerdeydi.

 

Uzatmaların ilerleyen aşamalarında, final raundunda FPX’in B bölgesine Spike yerleştirmeye çalışmasına şahit olduk. İzleyenlerin gözünü bile kırpamadığı çok büyük bir kaos yaşandı, Boaster bundan faydalanarak gizlenmeyi başardı ve duman örtüsünün içinden Spike’ı çözmeye başladı. Lauren ‘Pansy’ Scott ve Mike ‘Hypoc’ Robins, Spike’ı çözen Boaster hakkında bir şey yapmaları için FPX’e bağırırken, Spike devre dışı kaldı ve böylece Fnatic galibiyete ulaşmış oldu.

 

Aksiyonu kaçırdıysanız etkinliğin tekrarlarına şu adresten göz atabilirsiniz: https://valorantesports.com/vods!

 

 

Riot Games Hakkında:

Riot Games 2006 yılında en oyuncu odaklı oyunları geliştirmek, yayınlamak ve desteklemek amacıyla kuruldu. Riot’ın 2009 yılında yayınladığı ilk oyunu League of Legends dünya çapında beğeni topladı. LoL o günden bu yana dünyanın en çok oynanan PC oyunu oldu ve esporun kısa sürede gösterdiği büyük gelişimin yolunu açtı. LoL ikinci on yılına adım atarken Riot oyunu geliştirmeye devam ediyor ve Legends of Runeterra, League of Legends: Wild Rift, Teamfight Tactics ve geliştirme sürecindeki çeşitli oyunlarla oyunculara yeni deneyimler sunuyor. Bir yandan da müzik, çizgi hikâyeler ve çok daha fazlasıyla Runeterra dünyasını çeşitli multimedya projeleri aracılığıyla keşfediyor.

 

VALORANT Hakkında:

VALORANT, Riot Games’in PC için geliştirmekte olduğu rekabetçi, 5’e 5, karakter tabanlı taktiksel nişancılık oyunu. 2020 yazında çoğu bölgede çıkması planlanan VALORANT, yüksek duyarlılığa sahip nişancılığa, silah çeşitliliğine, kendine has yetenekleri olan ajanlara ve binlerce saatlik oynanış sunacak rekabet için tasarlanmış haritalara sahip, keskin ve ölümcül, çok oyunculu bir oyun. Oynaması ücretsiz olan VALORANT, dünyaya yayılmış bir rekabeti mümkün kılacak şekilde çeşitli PC donanımlarında çalışması için optimize edildi. Sınıfının en iyi sunucu kalitesi, global altyapısı ve özel hile karşıtlığı (anti-cheat) teknolojisiyle bu oyunda Riot Games, taktiksel nişancılık türünün temelinde yer alan ilkeleri ve oyun deneyiminin rekabet bütünlüğünü koruma konusundaki kararlılığını gösteriyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.