Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Mitinginde Emeklilere Müjde Vermedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Mitinginde Emeklilere Müjde Vermedi

ABONE OL
28 Mart 2024 15:04
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Mitinginde Emeklilere Müjde Vermedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erdoğan’ın Açıklamaları

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa mitinginde yüksek enflasyon, hayat pahalılığı ve emekli maaşları konularına değindi. Ancak, zam bekleyen emeklilere bekledikleri müjdeyi vermedi.

Emekli Maaşlarının Değerlendirilmesi

Erdoğan, temmuz ayında yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracaklarını belirtti. Ayrıca, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi hakkında da konuşan Erdoğan, “Yapamayacağımız işleri asla söylemedik. Hatta emeklilikteki yaş uygulaması gibi aslında içimize sinmeyen birtakım hususları bile milletimizden gelen yoğun talepler karşısında hayata geçirmekten kaçınmadık” dedi.

Asgari Ücret ve Emekli Maaşları

Erdoğan, emekli maaşlarında ve asgari ücrette ara artış talebine de değinerek, “Yatırım bütçemizin tamamını, eğitime veya sağlığa ayıracağımız bütçenin tamamını tahsis etsek bile yetmeyeceğini takdir edersiniz. Çalışanların ve emeklilerin kayıplarını nasıl telafi edeceğiz. Bunu daha çok çalışarak, üreterek yapacağız. Önümüzdeki temmuz ayında yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.