Başarılı Markaların Arkasındaki Türk Reklamcı : Cemil Bayram

Başarılı Markaların Arkasındaki Türk Reklamcı : Cemil Bayram

ABONE OL
7 Şubat 2022 10:34
Başarılı Markaların Arkasındaki Türk Reklamcı : Cemil Bayram
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sektörde 11.yılı tamamlayan bir çok ulusal ve yerel markalar çalışma deneyimi elde etmeye devam eden, yaratıcı işler üreten başarılı reklamcı,
Cemil Bayram; “ Markalar korkularıyla değil, alacağı risklerle büyürler” diyerek
değişimlerde cesaretli olmamızı tavsiye ediyor.

Oyunu bozun, marka olmaya devam edin

Bütçe olarak çok veya az bir çok Türk markaları muhakkak reklam veriyor veya reklam çalışması için bir takım çalışmalara girişiyor. Hatta yılda 100 -120 milyon dolar reklam yatırımı gerçekleştiren, üstüne üstelik bunu 14-15 yıldır aralıksız yapan Türk markası bile var. Şaşırılmasından çok asıl şaşırılması gereken başka bir gerçek dünyanın ilk 500 markası arasında bir Türk şirketi dahi yok. Demem o ki her şey “ reklam “ ile olmuyor. Klasik reklamcılık kimseler kabul etmese de zamanla eriyor, kül oluyor. Oyun bozan yaklaşımlar gerekiyor

Gerçekçi, yenilikçi ve olumlu olun

Siz bir markaysanız neyi, nasıl ve ne için yaptığınız gerçek, samimi ve canlı olarak sunmalısınız. Ben yeniyim söylemekle yenilikçi yaklaşım olmuyor. Sizi değerli kılan bu üçlü daima her an yaşamak durumdasınız. Gerçekçi olamazsanız, sahte olursunuz. Her durumdan etkilenmeniz doğal ancak bunu tekrara düşürürseniz olumsuz olursunuz. Burası böyle iyi biraz daha böyle devam etsin derseniz yenilikten ziyade monoton ve aynı kalırsınız. Unutmayın ki markalar heyecan ister, macera ister ve cesaret ister.

Bilinçli tüketici her geçen gün daha fazla artıyor.

Hesaba katılması istediğim önemli bir gelişme ise elbette tüketiciyi yakından tanımak. Dikkatleri yakalamak, izletmek yada okutmak, ikna etmek ve satmak eskisi kadar kolay değil. Başarıya giden yolda işinize hakim hatta çok hakim olmalısınız. Tüketiciye dair ne yaptığınızı ölçmeli pazarı, pazarlamayı, satışı iyice öğrenmelisiniz yani ödevlerinize iyi çalışmalısınız. Hedef kitlenizi tanımalı adımlarınızı cesaretle atmalısınız. Alışkanlıklarınızı değiştirmeye daha fazla kafa yormalısınız

Hız, iletişim ayrılmaz ikili

Hemen hemen şirketlerin bir çoğu bu ikiliyi ilerleyen yıllarda çok ama çok kullanacaklar. 2020 yılı bizlere önümüzdeki yıllar için bazı sinyalleri veriyor ve vermeye devam ediyor. Çağımızın araçları markaları hızla, onunla etkileşim kurabilmeyi sağlayan iletişim mecralarıyla deyim yerindeyse yarıştırıyor.

Hız her ne kadar formüllerden bildiğimiz kadar. Hız : yol bölü zaman olsa da artık yerini Hız: İletişim / Etkileşime bırakır olduğunu görüyoruz.

Bugünlerde özellikle e-ticaret, gıda, market en basit paket servis dahi kendi içerisinde farklılık arıyor ve aramak durumunda kalıyor. Talepleri karşılamak için iyi bir iletişim dili ve sonuçlandırabilmeniz için iyi bir dinamizm gerekiyor.

Coğrafya kaderimiz değil, bahanemizdir

Rastlantı mıdır bilmiyorum son yıllarda dikkatimi gün geçtikte üzerinde durduğu ters bir durum var. Açıklayayım; “ öğrenmeyi değil, bilmeyi tercih ediyoruz “ coğrafya kaderimiz diye İbni Haldun’un dilimize son günlerde dilden dile dolaşan sözüyle buna inanmamızı bekliyoruz.

Öğrenmemek için türlü türlü bahaneler sunuyoruz. Sadece bilerek tecrübe sahibi olmak yeterli değil, eksiktir. Peki bu bahaneden nasıl kurtarabiliriz diyorsanız; Bilgiye sahip olmak ve tecrübeleri hızla ulaşabilmek için tecrübeleri satın almalısınız. Bir danışman olur, profesyonel olur muhakkak düşük maliyetlerle kendinize yatırım yapabilirsiniz.

Bahaneleri bir kenar bırakarak öğrenmeye ve öğretmeye devam ettikçe toplum olarak daha faydalı markalar, ürünler ortaya çıkaracağımızı düşüncesindeyim

Şirketler, pandemi döneminde markalarına daha fazla yatırım yapmalı

Bugüne kadar yaklaşık 400’e yakın markayla çalışma fırsatı buldum. Her birinde farklı heyecan ve deneyim sahibi oldum diyebilirim. 2020 yılına baktığımızda kartlar yeniden dağıltıldı ve bizler bu yaklaşımı hızlı kabul ettik. Servis ağı güçlü olan firmalarda bile zamanla ve ilerlemede güçlüklerle karşı karşıya kalındı. Yeni ihtiyaçların belirlenmesi çok yakında farklı kulvarları peşinde getirecektir.

Bizde Mono Penta Creative ekibi olarak danışmanlık ve hizmet sağladığımız bir çok markaya bu deneyimlerimizi aktarıyoruz. Onlara yenilikçi yaklaşımlarımızla uzun soluklu yol arkadaşı oluyoruz, öğreniyoruz ve öğrendikçe öğretiyoruz. Logo – Kurumsal Kimlik tasarımından, reklam tanıtım filmine, E-ticaret web sitelerine mutfağımızı geliştiriyoruz ve büyütüyoruz.

Son olarak;
Markanıza inanın, hikayenize inanın, yeni ürünler icat edin, kullanım alışkanlıklarınızı
değiştirin ve sağlıkla kalın

Takipte kalın

Web Sitesi: https://www.cemilbayram.com

Sosyal Medya
Twitter: https://www.twitter.com/cemilbayram
İnstagram: https://www.instagram.com/cemilbayramcom

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.