Bakan Işıkhan: İş Sağlığı ve Güvenliği Konusunda Önemli Adımlar Atılıyor
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • Bakan Işıkhan: İş Sağlığı ve Güvenliği Konusunda Önemli Adımlar Atılıyor

Bakan Işıkhan: İş Sağlığı ve Güvenliği Konusunda Önemli Adımlar Atılıyor

ABONE OL
9 Mayıs 2024 15:10
Bakan Işıkhan: İş Sağlığı ve Güvenliği Konusunda Önemli Adımlar Atılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Işıkhan’ın Açıklamalarıyla İş Sağlığı ve Güvenliği Alanındaki Gelişmeler

Bakan Işıkhan, iş gücü ve istihdam oranlarını artırmaya çalışırken bir yandan da insan onuruna yaraşır çalışma koşulları sağlamak için çaba harcadıklarını belirtti.

İş Sağlığı ve Güvenliği Önemli Hedefler Arasında

Bakan Işıkhan, çalışanlara sağlıklı ve güvenli iş ortamı sunmanın en önemli hedefleri arasında yer aldığını vurguladı. İş sağlığı ve güvenliğinin amacının, iş kazalarını ve meslek hastalıklarını en aza indirgemek olduğunu kaydetti.

İSG Kanunu ve Uygulamaları

Bakan Işıkhan, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 2012 yılında hayata geçirildiğini ve bu doğrultuda birçok yönetmelik, tebliğ ve uygulama rehberi hazırlandığını belirtti. 2013-2022 yılları arasında ölümlü iş kazalarında %36,5 azalma olduğunu açıkladı.

Kişisel Koruyucu Donanımların Denetimi

Bakan Işıkhan, kişisel koruyucu donanımların denetimini sürdürdüklerini ve baret, toz maskesi gibi ürünlerin yanı sıra güneş gözlüğü, can yeleği gibi ürünleri de denetlediklerini belirtti.

İş Güvenliği Uzmanı Sayısı

Ülkede toplam 64 bin 145 iş güvenliği uzmanının olduğunu açıklayan Bakan Işıkhan, iş sağlığı ve güvenliği alanında uzman kişi sayısının önemli seviyede olduğunu ifade etti.

Bakan Işıkhan’ın Vurguları ve Çağrıları

İş Sağlığı ve Güvenliği Teşvikleri

Bakan Işıkhan, işverenlere iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin etkin yürütülebilmesi için çeşitli destek ve teşvikler verdiklerini belirtti. Ayrıca işsizlik sigorta priminde yüzde 50 indirim sağladıklarını açıkladı.

İstişare ve İşbirliği

Bakan Işıkhan, iş sağlığı ve güvenliği konusunda işbirliği ve denetimlerin sıkılaştırılacağını vurgulayarak, tüm belediyelere, kurumlara ve işverenlere çağrıda bulundu. İşbirliği içinde mevzuatın uygulanmasının önemine değindi.

Uluslararası İşbirliği ve Projeler

Bakan Işıkhan, ulusal ve uluslararası alanda önemli çalışmalar yürüttüklerini belirterek, iş sağlığı ve güvenliği konusunda uluslararası arenada da etkin rol üstlendiklerini söyledi.

İSG Kongresi

Bakan Işıkhan, 10. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi’ni duyurarak, bu kongrenin iş sağlığı ve güvenliği alanında ülkede yapılan çalışmalar ile dünya genelindeki iyi uygulama örneklerinin paylaşılacağını belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.