Bakan Uraloğlu: Nisan Ayında Hava Yolu İstatistikleri

Bakan Uraloğlu: Nisan Ayında Hava Yolu İstatistikleri

ABONE OL
8 Mayıs 2024 14:12
Bakan Uraloğlu: Nisan Ayında Hava Yolu İstatistikleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Uraloğlu, DHMİ Genel Müdürlüğü’nün Nisan Ayı İstatistiklerini Açıkladı

Bakan Uraloğlu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nün nisan ayına ilişkin hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini paylaştı.

Nisanda Uçak Trafiğinde Yüzde 28 Artış

Bakan Uraloğlu, nisanda iç hatlarda 74 bin 591, dış hatlarda ise 63 bin 727 olmak üzere toplam 178 bin 614 uçak trafiği yaşandığını belirterek geçen yıla göre yüzde 28’lik bir artış olduğunu açıkladı.

Yolcu Trafiğinde Rekor Artış: Yüzde 53,7

Uraloğlu, Türkiye’deki havalimanlarında nisanda iç hat yolcu trafiğinin 8 milyon 244 bin 590’a, dış hat yolcu trafiğinin 9 milyon 715 bin 111’e ulaştığını dile getirerek toplam yolcu trafiğinde yüzde 53,7’lik rekor bir artış yaşandığını vurguladı.

4 Ayda 62 Milyon Yolcu Havalimanlarını Kullandı

Bakan Uraloğlu, yılın ilk 4 ayında havalimanlarına iniş-kalkış yapan uçak sayısının toplamda 653 bin 472’ye ulaştığını ve 62 milyona yakın yolcuya hizmet verildiğini belirtti.

İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen’de Artış Devam Ediyor

İstanbul Havalimanı’nda ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nda da yolcu ve uçak trafiğinde önemli artışlar yaşandığına dikkat çeken Bakan Uraloğlu, bu havalimanlarının önemli bir yolcu trafiğine ev sahipliği yaptığını açıkladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.