YÖK Başkanı Türk Yükseköğretim Sistemini Küresel Arenada Güçlendiriyor
  • Mizrak Haber
  • Eğitim
  • YÖK Başkanı Türk Yükseköğretim Sistemini Küresel Arenada Güçlendiriyor

YÖK Başkanı Türk Yükseköğretim Sistemini Küresel Arenada Güçlendiriyor

ABONE OL
11 Nisan 2024 13:03
YÖK Başkanı Türk Yükseköğretim Sistemini Küresel Arenada Güçlendiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın Açıklamaları

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türk yükseköğretim sisteminin küresel ölçekte daha saygın bir konuma getirilmesi için yoğun çaba harcadıklarını belirtti. Özvar, yükseköğretim sistemini kalite odaklı, rekabetçi, yenilikçi ve istihdam odaklı hale getirerek üniversitelerin dünya sıralamalarında üst sıralarda yer almasını teşvik ettiklerini vurguladı.

Özvar’ın Vurguları

Prof. Dr. Özvar, YÖK olarak bilim diplomasisine önem verdiklerini ve uluslararası alanda iş birliklerini geliştirmeye odaklandıklarını ifade etti. Ayrıca, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Türkiye Maarif Vakfı ile güçlerini birleştirerek eğitim alanında yeni bir dinamizm kazanacaklarını belirtti.

Protokol ve İş Birlikleri

YÖK Başkanı Özvar, Türkiye’nin uluslararası alanda önemli bir eğitim merkezi olması hedefi doğrultusunda Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Türkiye Maarif Vakfı ile iş birliklerini artırarak uluslararası öğrenci hareketliliğini desteklediklerini açıkladı.

Önemli İş Birlikleri

YTB Başkanı Abdullah Eren ve Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün de yapılan protokollerle uluslararası öğrenci hareketliliğini desteklediklerini ve Türk eğitimini yurt dışında temsil ettiklerini belirtti. İş birliklerinin uluslararası alanda Türkiye’nin eğitim kalitesini ve kültürünü yaygınlaştırmayı hedeflediğini ifade ettiler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.