POMEM Ön Başvuru Süresi ve Detayları

POMEM Ön Başvuru Süresi ve Detayları

ABONE OL
8 Nisan 2024 13:03
POMEM Ön Başvuru Süresi ve Detayları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ön Başvuru Süresi ve Şartları

Bugün başlayan Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) ön başvuru süresi, 14 Nisan saat 17.00’de sona erecek. Adaylar, başvurularını e-Devlet şifresiyle “http://www.pa.edu.tr” adresinden yapabilecekler.

Alım Koşulları

Başvuru yapabilmek için, 2022 veya 2023 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarından P3 puan türünden en az 60 ve üzeri puan almak gerekmektedir. Ayrıca, Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde belirtilen diğer şartları da taşımak gerekmektedir. Alım 6 bin erkek ve 1500 kadın olmak üzere toplam 7 bin 500 öğrenci yapılacaktır.

Özel Durumlar

Şehit ve vazife malulü eş veya çocukları, belirtilen şartları taşımaları durumunda ön başvurularını yaparken sınav ücreti ödemeyecektir.

Sınav ve Atamalar

31. Dönem POMEM Giriş Sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar için başvuru ücret ve hesap bilgileri, Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi (www.pa.edu.tr) üzerinden duyurulacaktır. Sınavları başarıyla geçen adaylar, Polis Memuru atamaları için eğitim görmeye hak kazanacaklardır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.