Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi (ABİDE) Araştırması
  • Mizrak Haber
  • Eğitim
  • Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi (ABİDE) Araştırması

Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi (ABİDE) Araştırması

ABONE OL
12 Nisan 2024 13:03
Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi (ABİDE) Araştırması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABİDE 2024: Öğrencilerin Bilgi ve Becerilerinin Değerlendirilmesi

ABİDE, öğrencilerin okullarda edindikleri bilgi ve becerileri değerlendirmek ve eğitim sistemine geri bildirim sağlamak amacıyla gerçekleştirilen bir araştırmadır. İlk defa 2016 yılında uygulanan bu araştırma, 2 yıllık döngüler halinde devam etmektedir.

Alanlar ve Katılımcılar

ABİDE araştırması, Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarında 4, 8 ve 10. sınıf öğrencilerini hedeflemektedir. Çoktan seçmeli ve açık uçlu soruların kullanıldığı bu araştırmada öğrencilerin üst düzey düşünme becerileri de değerlendirilmektedir. Ayrıca araştırma kapsamında okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler üzerinde anketler uygulanmaktadır.

ABİDE 2024 Uygulaması

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ABİDE 2024 araştırması, 2 bin 326 okul ve 230 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecektir. Uygulama sonrasında açık uçlu sorulara verilen öğrenci cevapları, 81 ildeki öğretmenler tarafından puanlanacaktır. Bu sayede ülke genelinde ve her il için özel raporlar oluşturulacaktır.

Araştırmanın Önemi

ABİDE araştırmasının amacı, öğrencilerin sahip olduğu bilgi ve becerilere yönelik önemli bulgular sunmaktadır. Elde edilen sonuçlar, eğitim politikalarının belirlenmesinde ve eğitim sisteminin niteliğinin ölçülmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Ayrıca araştırma, uzun vadeli eğitim hedeflerinin gerçekleştirilmesine katkıda bulunmaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.