Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Müfredat Değişikliği Hakkında Açıklamalarda Bulundu
  • Mizrak Haber
  • Eğitim
  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Müfredat Değişikliği Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Müfredat Değişikliği Hakkında Açıklamalarda Bulundu

ABONE OL
5 Mart 2024 13:03
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Müfredat Değişikliği Hakkında Açıklamalarda Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Müfredat Değişikliği Sürecinde Son Durum

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Saray’daki Kabine Toplantısı’nın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı ve müfredat değişikliği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Müfredatın İncelenmesi ve Uygulanması

Bakan Tekin, Talim Terbiye Kurulu’nun çalışmalarının devam ettiğini belirterek, müfredatın detaylı bir çalışma gerektirdiğini vurguladı. Bir ders programının 800 sayfa olduğunu ifade eden Tekin, müfredatın ortak, zorunlu ve standart derslerden oluştuğunu dile getirdi.

Yeni Eğitim Öğretim Yılına Yetişecek

Müfredatın yeni eğitim öğretim yılına yetişeceğini belirten Bakan Tekin, Talim Terbiye Kurulu’nun onayının ardından yayımlanacağını ve 1-5 ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlanacağını duyurdu.

Uzmanlar ve Akademisyenlerin Katkısı

Sosyal medyada dolaşan iddialara cevap veren Bakan Tekin, müfredat çalışmalarında alanında uzman yaklaşık 2 bin kişinin yer aldığını söyledi. Yaklaşık yüzde 40’ının akademisyen olduğunu belirten Tekin, öğretmenlerin de çalışmalara katkı sağladığını ifade etti.

Gelecek Eğitim Öğretim Yılında Uygulanacak

Tekin, yeni müfredatın 2024-2025 eğitim öğretim yılında 1-5 ve 9. sınıflarda uygulanacağını belirtti. Çalışmaların büyük bir kısmının tamamlandığını dile getiren Bakan, sürecin kademeli olarak ilerleyeceğini açıkladı.

Öğrenci Mağduriyeti Önlemek

1-5 ve 9. sınıflarda yeni müfredatın uygulanmasının sebebini açıklayan Tekin, teknik nedenlerle konuların birbirini izlemesi ve öğrencilerin mağdur olmaması amacıyla bu kararın alındığını belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.