Sason İlçesindeki Tek Öğrencili Okulda Eğitim Kahramanı: Pınar Öğretmen
  • Mizrak Haber
  • Eğitim
  • Sason İlçesindeki Tek Öğrencili Okulda Eğitim Kahramanı: Pınar Öğretmen

Sason İlçesindeki Tek Öğrencili Okulda Eğitim Kahramanı: Pınar Öğretmen

ABONE OL
4 Mart 2024 13:03
Sason İlçesindeki Tek Öğrencili Okulda Eğitim Kahramanı: Pınar Öğretmen
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öğrencisiyle Tek Başına Eğitim Veren Pınar Öğretmen

Sason ilçesine bağlı Kaşyayla köyünde bulunan Güneycik mezrasında yer alan Kaşyayla Gidornik İlkokulu, 2015 yılında 1 derslikli olarak açıldı. Ancak kışın zorlu şartları ve yaşanan göçler nedeniyle öğrenci sayısı zamanla azaldı. 2023-2024 eğitim-öğretim yılında sadece 3. sınıf öğrencisi İsmail Bozkurt kalan okulda, tek öğretmen ve aynı zamanda tek arkadaşı olan Pınar Aktaş görev yapıyor.

Öğrencisiyle Bir Aile Gibi Olan Pınar Öğretmen

Okulun lojmanında kalan ve 2 saatlik mesafe nedeniyle her sabah sobayı yakarak işe başlayan Pınar Öğretmen, İsmail ile birlikte teneffüsleri bahçede oyunlar oynayarak değerlendiriyor. Pınar Öğretmen, İsmail’in hem öğretmeni hem de okuldaki tek arkadaşı olarak onun eğitimine büyük önem veriyor ve dersleri eğlenceli hale getiriyor.

Fedakarlıkla Görev Yapan Bir Eğitim Kahramanı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysi Bozkurt, Pınar Öğretmen’in büyük fedakarlık gösterdiğini belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda tek öğrencili okullara da öğretmen görevlendirildiğini vurguladı. Zorlu coğrafyada görev yapan Pınar Öğretmen, İsmail’in geleceğine büyük katkıda bulunmayı hedefliyor.

İsmail: “Öğretmenim ve Okulumu Çok Seviyorum”

İsmail Bozkurt, büyüyünce polis olmak istediğini belirtirken, öğretmeni ve okulunu çok sevdiğini dile getirdi. Tek öğrenci olmasına rağmen Pınar Öğretmen’le ders çalışmanın ve oyun oynamanın keyifli olduğunu ifade etti. Okuldan sonra ise yavru keçileriyle ilgilendiğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.