Türk Göçmen Uğur’un ABD Macerası: Meksika Karteline 6500 Dolar Ödedi
  • Mizrak Haber
  • Dünya
  • Türk Göçmen Uğur’un ABD Macerası: Meksika Karteline 6500 Dolar Ödedi

Türk Göçmen Uğur’un ABD Macerası: Meksika Karteline 6500 Dolar Ödedi

ABONE OL
12 Nisan 2024 12:04
Türk Göçmen Uğur’un ABD Macerası: Meksika Karteline 6500 Dolar Ödedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Göçmen Uğur’un ABD’ye Yasa Dışı Yollarla Giriş Hikayesi

ABD’nin Meksika sınırında kaçak göçmen krizi devam ederken, Türkiye ve Özbekistan’dan gelen bir grupla hareket eden 33 yaşındaki Uğur, Türkiye’deki ekonomik koşullar ve hükümet baskısının artması nedeniyle ABD’ye gitmeye karar verdi. İstanbul’da mağaza müdürü olarak çalışan Uğur, hayalinin Los Angeles’ta yaşayıp kuryelik yapmak olduğunu belirtti.

ABD’deki Göç Krizi ve Uğur’un Bekleyişi

Uğur, çalışma izni için 180 gün beklemek zorunda olduğunu ve ABD’nin kendisine çalışma hakkı vermesini umut ettiğini dile getirdi. Meksika karteline 6500 dolar (210 bin TL) ödeyerek ABD sınırına getirilen genç Türk, “ABD bize vize vermiyor, o yüzden buraya yasa dışı yollarla geldik” açıklamasında bulundu.

ABD’yi Bölen Göç Krizi ve Ulusal Muhafızlar

Fox News, Uğur ve beraberindekilerin binlerce kaçak göçmenden biri olduğunu belirterek, geçen sene 1 milyondan fazla kaçak göçmenin ABD’ye giriş yaptığını hatırlattı. Meksika sınırındaki kaçak göç, ABD başkanlık seçimlerine yaklaşırken ülkenin en önemli gündem maddelerinden biri haline geldi. ABD’deki Cumhuriyetçi valiler, Joe Biden yönetiminin göçmen politikasının ülkeyi krize sürüklediğini savunarak sınıra çok sayıda Ulusal Muhafız göndermişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.