İran Lideri Ayetullah Ali Hamaney İsrail’i Sert Sözlerle Eleştirdi
  • Mizrak Haber
  • Dünya
  • İran Lideri Ayetullah Ali Hamaney İsrail’i Sert Sözlerle Eleştirdi

İran Lideri Ayetullah Ali Hamaney İsrail’i Sert Sözlerle Eleştirdi

ABONE OL
10 Nisan 2024 12:02
İran Lideri Ayetullah Ali Hamaney İsrail’i Sert Sözlerle Eleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ayetullah Hamaney’den İsrail’e Sert Tepki

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail’in Şam’daki İran konsolosluğuna düzenlediği saldırıyı sert bir dille eleştirdi. Hamaney, saldırının ülkesinin topraklarına yapılmış bir saldırı anlamına geldiğini vurgulayarak, “Kötü rejim bir hata yaptı, cezalandırılmalı ve cezalandırılacak” dedi.

Gazze’ye Destek Çağrısı

Bayram namazının hutbesinde konuşan Hamaney, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına da değinerek, Batılı yönetimlerin İsrail’e verdiği desteği eleştirdi. Hamaney, İsrail’in saldırılarında yaşlıların, ailelerin, çocukların ve kadınların öldürüldüğüne dikkat çekerek, “İnsan haklarıyla ilgili tuhaf şarkılarıyla dünyanın kulaklarını sağır edenler nerede?” diye sordu.

İran’ın Misilleme Kararı

1 Nisan’da İsrail’in Şam’daki İran konsolosluğuna düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybeden İranlı yetkililer için de konuşan Hamaney, “Konsolosluk ve büyükelçilik misyonları o ülkenin toprağıdır. Konsolosluğumuza saldırdıklarında topraklarımıza saldırmış sayılırlar.” ifadelerini kullandı. İran lideri, “Kötü rejim bir hata yaptı, cezalandırılmalı ve cezalandırılacak” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.