Kiev’e Yapılan Füze Saldırısında Kullanılan Füzeler Hakkında Açıklama
  • Mizrak Haber
  • Dünya
  • Kiev’e Yapılan Füze Saldırısında Kullanılan Füzeler Hakkında Açıklama

Kiev’e Yapılan Füze Saldırısında Kullanılan Füzeler Hakkında Açıklama

ABONE OL
24 Mart 2024 12:03
Kiev’e Yapılan Füze Saldırısında Kullanılan Füzeler Hakkında Açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kiev Şehri Askeri İdaresi Başkanı Popko’nun Açıklamaları

Kiev Şehri Askeri İdaresi Başkanı Sergey Popko, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rus ordusunun Kiev’e gerçekleştirdiği saldırıda “Tu-95MS” tipi stratejik bombardıman uçaklarından “X-101”, “X-555” ile “X-55” tipi seyir füzelerini kullandığını duyurdu. Popko, hava savunma kuvvetlerince 10’a yakın füzenin imha edildiği bilgisini paylaştı.

Kiev Belediye Başkanı Kliçko’nun Açıklamaları

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, Rus güçlerince kente düzenlenen saldırı nedeniyle patlama seslerinin duyulduğunu bildirdi. Kliçko, hava savunma sistemlerinin çalıştığını belirterek, havada imha edilen füzelerin parçalarının Desnyan semtindeki ormanlık alana düştüğünü kaydetti.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Oleşçuk’un Açıklamaları

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Nikolay Oleşçuk, Kırım’da yaşanan patlamaların ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Gökyüzü ve deniz aynı renk. Başarılı savaş faaliyetlerinden dolayı pilotlara ve denizcilere teşekkürler. Kırım bizim, birlikte zafere.” ifadelerini kullandı.

Sözde Sivastopol Valisi Razvojayev’in Açıklamaları

Sözde Sivastopol Valisi Mihail Razvojayev, Ukrayna ordusunun kente düzenlediği saldırıda Rus ordusunun 10’dan fazla Ukrayna roketini havada imha ettiğini ve bir çocuk ile bir kadının yaralandığını duyurdu. Havadan düşen parçaların şehrin farklı noktalarına zarar verdiğini belirten Razvojayev, “Sivastopol ve Güney koylarında dumanlar yükseliyor.” ifadelerini kullandı.

Kırım Köprüsü’nün bir süreliğine kapatıldığı da açıklanmıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.