UNDP Genel Sekreteri Steiner’den Türkiye, Gazze ve Ukrayna Değerlendirmesi
  • Mizrak Haber
  • Dünya
  • UNDP Genel Sekreteri Steiner’den Türkiye, Gazze ve Ukrayna Değerlendirmesi

UNDP Genel Sekreteri Steiner’den Türkiye, Gazze ve Ukrayna Değerlendirmesi

ABONE OL
22 Mart 2024 12:04
UNDP Genel Sekreteri Steiner’den Türkiye, Gazze ve Ukrayna Değerlendirmesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Steiner: UNDP İstanbul’da Önemli Bir Bölgesel Merkez Kurdu

UNDP Genel Sekreteri Steiner, İstanbul’a temaslar için geldi. UNDP’nin Doğu Avrupa ve Orta Asya bölgesindeki çalışmalarını destekleyen önemli bir merkezin İstanbul’da kurulduğunu vurgulayarak, buradaki varlıklarının önemine dikkat çekti.

Steiner: Kalkınma Süreci Zor Bir Dönemden Geçiyor

Steiner, Türkiye’deki ziyaretinde, bölgedeki gelişmeleri değerlendirerek zor bir dönemden geçildiğini belirtti. Kalkınmanın sekteye uğradığını, çatışma ve baskının arttığını dile getirerek atılması gereken adımların üzerinde durdu.

Steiner: İnsani Gelişme Raporu ve COVID-19 Etkisi

Steiner, UNDP’nin İnsani Gelişme Raporu’na değinerek, COVID-19 salgını sonrasında İnsani Gelişme Endeksi’nin toparlandığını ancak düşük gelirli ve en az gelişmiş ülkelerin hala zorluk çektiğini belirtti. Bu ülkelerin ekonomik anlamda toparlanamadığını ve borç ödeme konusunda sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.

Steiner: Gazze’deki Acil Durum

UNDP Genel Sekreteri, Gazze’deki durumu da değerlendirerek, çocukların ve insanların açlıktan öldüğünü belirtti. Gazze’de altyapının büyük bir kısmının tahrip edildiğine dikkat çekti ve insani yardımın ulaştırılması gerektiğini vurguladı.

Steiner: Gazze’deki UNDP Yerleşkesine Bombalı Saldırı

Steiner, kasım ayında Gazze’deki UNDP yerleşkesinin bombalanmasına da değinerek, yerleşkenin ağır hasar gördüğünü aktardı. UNDP’nin Gazze’deki çalışmalarının devam etmesi için destek çağrısında bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.