İsrail’in Gazze Saldırıları: Şifa Hastanesi ve Çevresindeki İnsanlık Dramı
  • Mizrak Haber
  • Dünya
  • İsrail’in Gazze Saldırıları: Şifa Hastanesi ve Çevresindeki İnsanlık Dramı

İsrail’in Gazze Saldırıları: Şifa Hastanesi ve Çevresindeki İnsanlık Dramı

ABONE OL
31 Mart 2024 12:03
İsrail’in Gazze Saldırıları: Şifa Hastanesi ve Çevresindeki İnsanlık Dramı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Ordusu, Şifa Hastanesi’ni 13 Gündür Kuşatma Altında Tutuyor

Hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamaya göre, İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki Şifa Hastanesi’ni 13 gündür kuşatma altında tutup baskın yapıyor. Çevresindeki evleri yıktığı ve yaktığı belirtilen açıklamada, hedef alınan evlerin sayısının 1050’ye ulaştığı aktarıldı.

İsrail Ordusu Yüzlerce Hastayı ve Sağlık Personelini Alıkoyuyor

Açıklamada, İsrail ordusunun hastanede ve çevresinde yüzlerce hastayı, yerinden edilmiş kişiyi ve sağlık personelini alıkoyup işkence ettiği, 400’den fazla kişiyi öldürdüğü ifade edildi. İsrail’in, hastanelerde su, ilaç, yiyecek ve elektrik gibi temel ihtiyaçları sağlamadığı da vurgulandı.

Uluslararası Topluma Çağrı: İsrail’in Soykırım Saldırıları Durdurulmalı

Gazze hükümeti, uluslararası toplumu, Amerikan yönetimini ve Avrupa ülkelerini İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği soykırım ve etnik temizlik suçuna karşı sorumlu olmakla suçladı. Uluslararası kuruluşlara ve Arap-Islam ülkelerine, soykırım saldırılarını durdurmak için gerçek önlemler almaları çağrısında bulunuldu.

Çatışmaların Sonu Belirsiz: İnsanlık Dramı Sürüyor

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında binlerce ölü ve yaralı olduğu bildirilirken, enkaz altında halen binlerce ceset bulunuyor. İsrail ordusu ile Hizbullah arasında da çatışmalar devam ederken, bölgede yaşanan insani kriz giderek derinleşiyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.