Sanders İsrail’e Silah Satışına Tepki Gösterdi

Sanders İsrail’e Silah Satışına Tepki Gösterdi

ABONE OL
30 Mart 2024 12:03
Sanders İsrail’e Silah Satışına Tepki Gösterdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sanders’tan İsrail’e Bomba Satışına Sert Eleştiri

Bernie Sanders, Washington Post gazetesinde yer alan bir haber üzerine, ABD’nin İsrail’e silah satışına tepki gösterdi. Sanders, ABD’nin İsrail’e sivilleri hedef almayı bırakması çağrısında bulunurken, aynı zamanda binlerce bomba sevkiyatına da karşı çıktı.

Biden Yönetimi İsrail’e Silah Sevkiyatını Onayladı

Washington Post’un haberine göre, Biden yönetimi İsrail’e yeni silah sevkiyatını onayladı. Pentagon ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerine dayandırılan haberde, ABD’nin İsrail’e 25 F-35 uçağı, uçak motorları ve binlerce güdümsüz bomba gönderdiği belirtildi. Önceki uygulamaların aksine, bu sevkiyatın Kongre’ye bildirilmeden ve kamuoyuna duyurulmadan gerçekleştirildiği ifade edildi.

İsrail’e Silah Satışı Tartışmaları Devam Ediyor

Sanders, İsrail’e yapılan silah satışlarını sert bir dille eleştirirken, bu tür silah sevkiyatlarının durdurulması gerektiğini vurguladı. Özellikle Gazze’deki saldırıların devam ettiği bir dönemde, ABD’nin İsrail’e silah göndermesini tiksindirici bulduğunu belirten Sanders, bu kararın geri alınması çağrısında bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.