İsrail, WCK Konvoyunu Vurdu: Tepkiler Artıyor

İsrail, WCK Konvoyunu Vurdu: Tepkiler Artıyor

ABONE OL
3 Nisan 2024 12:03
İsrail, WCK Konvoyunu Vurdu: Tepkiler Artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hamas’ın Saldırısına Tepki Olarak İsrail’in Vurduğu Konvoyda 7 Ölü

‘7 Ekim’de Hamas’ın silahlı kanadı Kassam Tugayları’nın saldırısının ardından Filistin’de sivilleri hedef alan ve orantısız güç kullanan İsrail, önceki gün ABD merkezli uluslararası yardım kuruluşu World Central Kitchen çalışanlarını taşıyan konvoyu vurmasına tepkiler artıyor. İsrail ordusunun saldırısında Avustralya, Polonya, Birleşik Krallık, ABD-Kanada ve Filistin uyruklu 7 kişi hayatını kaybetti.’

İsrail Genelkurmay Başkanı Özür Diledi

Ülkenin en üst düzey askeri ismi olan Genelkurmay Başkanı Korgeneral Herzi Halevi, dün gece yaptığı açıklamada saldırıdan dolayı özür diledi. Halevi, yapılan saldırının ‘yanlış tanımlama’ sonucu gerçekleştiğini belirterek pişmanlığını dile getirdi. Ayrıca, bombalamanın gerçekleşmemesi gerektiğini kabul ederek bağımsız bir organın kapsamlı bir soruşturma yürüteceğini açıkladı.

Uluslararası Toplum ve Uzmanlar Uyarıda Bulunuyor

Yardım kuruluşları İsrail’in WCK çalışanlarını kasıtlı olarak hedef aldığını iddia ederken, Birleşmiş Milletler insan hakları ve terörle mücadele özel raportörü dahil olmak üzere uzmanlar, bu olayın savaş suçu olabileceği uyarısında bulundu. Sosyal medya platformu X’te yayınlanan bir videoda Halevi, saldırının WCK yardım çalışanlarına zarar verme niyetiyle gerçekleştirilmediğini ve böyle bir hatanın tekrarlanmaması gerektiğini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.