Estonya Başbakanı Kaja Kallas, NATO Genel Sekreterliği İçin Önemli Bir Aday Olabilir
  • Mizrak Haber
  • Dünya
  • Estonya Başbakanı Kaja Kallas, NATO Genel Sekreterliği İçin Önemli Bir Aday Olabilir

Estonya Başbakanı Kaja Kallas, NATO Genel Sekreterliği İçin Önemli Bir Aday Olabilir

ABONE OL
2 Nisan 2024 12:03
Estonya Başbakanı Kaja Kallas, NATO Genel Sekreterliği İçin Önemli Bir Aday Olabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD, Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya’nın Desteğiyle Öne Çıkan Kallas

Estonya Başbakanı Kaja Kallas’ın, ABD, Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya’nın desteğiyle NATO’nun yeni Genel Sekreteri olma yolunda en önemli aday olduğu iddia ediliyor. Estonian World adlı çevrim içi dergi, Kallas’ın NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in halefi olma konusunda destek gördüğünü belirtti.

Kallas’ın Uluslararası Basında Yer Alan Güçlü Duruşu

Kallas, Ukrayna’ya sağladığı güçlü destek ve Rusya’ya dair yaptığı analitik açıklamalarla uluslararası basında dikkat çekiyor. Estonian World dergisi, Kallas’ın NATO’nun bir sonraki lideri olabileceğini ve önceki favori adaylardan Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin zayıf savunma harcamaları nedeniyle geri planda kaldığını aktardı.

Kallas’ın Potansiyeli ve NATO Genel Sekreterliği Görevi

Estonya Kamu Yayıncılığı ERR’de yapılan haberde, Kallas’ın Washington’daki temaslarına yer verilerek Stoltenberg’in görev süresinin sona ereceği 2023’ten sonra NATO Genel Sekreterliği için aday olabileceği belirtilmişti. Kallas’ın, POLITICO Savunma Zirvesi’nde Stoltenberg’in halefi olma konusundaki ilgisini doğruladığına dikkat çekildi.

Eski Norveç Başbakanı Stoltenberg’in görev süresi dört kez uzatılmıştı ve Kallas, Rusya’ya sınırı olan Baltık ülkeleri Estonya, Letonya ve Litvanya için daha kapsamlı bir NATO savunma planı sunma konusunda baskı yapıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.