Zam Düzenlemeleri Mecliste

Zam Düzenlemeleri Mecliste

ABONE OL
24 Mart 2023 17:29
Zam Düzenlemeleri Mecliste
0

BEĞENDİM

ABONE OL

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılması, ayrıca geçici işçilere kadro verilmesini de içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılması ve geçici işçilere kadro verilmesini de içeren kanun teklifine ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

En düşük emekli aylığı alanlar Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği müjde çerçevesinde 7 bin 500 liraya çıkacak. Bundan hem Bağkur’lular hem de SGK’lılar yararlanacak. EYT kapsamındakiler de bundan yararlanacak. 11 milyona yakın emekli bundan faydalanacak. 6 milyonluk kısım 2 bin liralık artıştan faydalanacak. Diğerleri 7 bin 500 liranın altıda kim varsa 7 bin 500 liraya çıkarılacak.

Önümüzdeki haftanın sonunda bu konuyu bitiririz diye düşünüyorum.

Bugün vereceğimiz teklif toplam 16 maddeden oluşuyor. Bildiğiniz gibi AK Parti iktidarı döneminde ortaya çıkan en düşük emekli maaşı konusu gündeme gelmişti. 2000 yılında yapılan yasal düzenlemeyle birlikte emekli maaşının hesaplanması hem Bağkur, hem SGK, hem de emekli sandığında farklı düzenlemeler vardı. Biz 2023 yılının başında en düşük emekli maaşının 5 bin 500 lira olması konusunda bir kanun teklifimiz genel kuruldan geçmişti. 2022 yılının haziran ayında yaptığımız düzenleme ile de en düşük emekli maaşı 2 bin 500 lira iken 3 bin 500 liraya çıkarmıştık. 2023 yılının başında da 5 bin 500 liraya çıkarmıştık. Bu çerçevede Bağkur’dan, SGK’dan, SSK’dan en düşük emekli aylığı alanlar Sayın Cumhurbaşkanımızın iki gün önce verdiği müjde çerçevesinde 7 bin 500 liraya çıkacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.