Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Elektronik Tebligat Hizmeti Tasarruf Sağlıyor
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Elektronik Tebligat Hizmeti Tasarruf Sağlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Elektronik Tebligat Hizmeti Tasarruf Sağlıyor

ABONE OL
22 Nisan 2024 15:03
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Elektronik Tebligat Hizmeti Tasarruf Sağlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

PTT AŞ’nin Elektronik Tebligat Hizmeti 5 Yıldır Başarıyla Devam Ediyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) tarafından yurt içinde ve yurt dışında yaşayan vatandaşlar, tüzel kişiler ve kamu kurumlarına sunulan Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi’nin (UETS) beş yıldır başarıyla sürdüğünü açıkladı.

Çevre Dostu Elektronik Tebligat Hizmeti

Uraloğlu, Ulusal Elektronik Tebligat hizmeti sayesinde PTT AŞ’nin, elektronik olarak tebligatların anında alıcılarına ulaştırılabilmesinin zaman, işgücü ve maliyet gibi birçok alanda tasarruf sağladığını belirtti. Bakan Uraloğlu, “Ulusal Elektronik Tebligat ile 5 yıllık süreçte 126 bin 990 ağacın korunmasına katkı sağladık. Bu hizmet sayesinde zamandan tasarruf sağlarken çevrenin korunması adına da önemli adımlar attık” dedi.

213 Milyon Elektronik Tebligat ile Büyük Tasarruf

UETS kapsamında gönderilen 213 milyon elektronik tebligat, fiziksel olarak iletilen tebligat ücretinden 7 milyar 136 milyon 589 bin TL kamu tasarrufu yapıldığını belirten Bakan Uraloğlu, bu hizmetle ülkenin önemli ölçüde tasarruf sağladığını vurguladı.

Mobil Uygulama İle Kolay Erişim

Uraloğlu, UETS mobil uygulamasının hizmete girdiğini ve bu uygulama sayesinde elektronik tebligatların kolaylıkla görüntülenebildiğini açıkladı. Vatandaşların mobil telefonları üzerinden anında yeni tebligatlarla ilgili bildirim alabildiğini ve bu tebligatların dijital olarak arşivlenebildiğini belirtti.

Ücretsiz ve Güvenli Erişim İmkanı

Bakan Uraloğlu, 2024 yılında devreye alınan yeni sistemle kullanıcıların e-Devlet hesapları üzerinden “iki aşamalı giriş yöntemi” ile kimlik doğrulamalarını yaparak online olarak dünyanın her yerinden UETS hesaplarına ulaşabileceğini açıkladı. Uraloğlu, sistemin en üst düzeyde güvenlikli olduğunu vurgulayarak, vatandaşların elektronik imza, mobil imza veya PTT müdürlüklerinden UETS adreslerine başvurabileceğini belirtti. Alınan e-Tebligat adreslerinin kullanıcıların doğrulanmış cep telefonu veya e-postasına ücretsiz bir şekilde gönderildiğini dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.