TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Medya Yönetmenleriyle İftarda Buluştu
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Medya Yönetmenleriyle İftarda Buluştu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Medya Yönetmenleriyle İftarda Buluştu

ABONE OL
26 Mart 2024 15:04
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Medya Yönetmenleriyle İftarda Buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İftar Programında Önemli Açıklamalarda Bulundu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Göztepe’deki TBMM Filizi Köşk Sosyal Tesisi’nde medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle iftar programında bir araya geldi. Kurtulmuş, İslam âleminin buruk bir ramazan ayını yaşadığını belirterek, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına değindi.

TBMM Başkanı, Moskova’daki Terör Saldırısını ve Vekalet Savaşlarını Eleştirdi

Kurtulmuş, Moskova’daki terör saldırısının da gündemde olduğunu belirterek, saldırının arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılması gerektiğini vurguladı. Vekalet savaşlarını eleştiren Kurtulmuş, terörün insanlığa düşmanlık olduğunu ve terör saldırılarının nedenleri ile arkasındaki güçlerin açığa çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Anayasa ve İç Tüzük Konularında Açıklamalar

Kurtulmuş, TBMM’nin yeni bir anayasa yapma mecburiyetine işaret ederek, iç tüzük çalışmalarıyla ilgili de bilgi verdi. Yerel seçimlerin ardından dış politikanın gündemi belirleyeceğini belirten Kurtulmuş, yeni anayasa ve iç tüzük konularında Meclis’in öncelikli çalışmalarının olacağını ifade etti.

Gelecek Süreç ve Yeni Anayasa Çalışmaları

Kurtulmuş, bütün siyasi partilerin yeni anayasa hazırlıklarına katkı yapmalarını beklediğini belirterek, Meclis’in, halkın ihtiyaçlarını ön planda tutarak anayasa çalışmalarını sürdüreceğini vurguladı. Anayasa hazırlığının uzun sürebileceğini ancak Meclis’in yeni yasama dönemine başladığında bu çalışmaların hız kazanacağını dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.