Su İzolasyonu Nasıl Yapılır?

Su İzolasyonu Nasıl Yapılır?

ABONE OL
25 Aralık 2020 15:26
Su İzolasyonu Nasıl Yapılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Su yalıtımı; yapısal ve yüzeysel olmak üzere genel olarak iki farklı şekilde yapılır. Genel olarak su yalıtımı yapılırken güçlendirici, hava ve nem itici gibi kimyasal maddeler kullanılır. Bu kimyasallar sayesinde yapıların su sızdırmazlık seviyesi ne üst seviyeye çıkarılır.

Su izolasyonu, yapılacak olan bölge neresi olursa olsun bölgenin kuru olması en önemli ayrıntılardan birisidir. Islak zemine yapılan su yalıtımı, başarısız olacak ve dolayısıyla da su sızdırmazlık seviyesini yükseltmeyecektir. Su izolasyonu, sürme tipi kimyasal maddeler karıştırıldıktan sonra fırça ya da rulo yardımıyla uygulanabileceği gibi su geçirmez izolasyon malzemelerinden yapılan izolasyon örtülerinin serilmesi ile yapılabilir.

Su yalıtımının hangi teknik ve malzeme ile yapılacağı doğrudan yalıtımın yapılacağı bölgeye ve o bölgenin özelliklerine bağlı ayrıntılardır.

Duvar ve Temellerde Su İzolasyonu

Yapı temelinde basınçlı su sızdırması oluştuğunda beton atmak sorunu çözmeye yetmez. Bu gibi sorunlarda su İzolasyon kaçınılmaz gereklilik haline gelir. Temelde genellikle su yalıtımı yapılırken bohçalama metodu kullanılabilir. Temelin uygunluğuna göre suni göler ve havuzlar ile sızan suyun burada toplanarak tahliye edilmesi sağlanır.

Bohçalama metodu kullanılırken temel çevresi membran tabakası kullanılır ve bu tabaka ile temel tamamen sarılır. Böylece temel giren su binanın temeline ya da duvarlarına zarar veremez. Aynı zamanda binanın ömrü iki kat uzamış olur.

Teras ve Çatı Su İzolasyonu

Kullanılan çatılar ile kullanılmayan çatılar arasında uygulanan su yalıtımı teknikleri aynı değildir. Kullanılan çatı ve teras su izolasyonu için genellikle uygun su yalıtımı malzemelerine ek olarak seramik malzemeler kullanılır.

Kar, yağmur ve dolu gibi binayı tehdit eden faktörlerden çatı ve terasları korumak ve su yalıtımı yapmak için genellikle bitüm membran adı verilen dayanıklı su yalıtımı malzemesi kullanılır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.