Sosyal medyada manipülasyonlara dikkat

Sosyal medyada manipülasyonlara dikkat

ABONE OL
21 Mayıs 2021 16:38
Sosyal medyada manipülasyonlara dikkat
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal medya günümüzde herkesçe çok kullanılan mecralardan bir tanesi. Artık televizyon ve radyo gibi iletişim araçlarının yerine alan sosyal medya mecraları kamuoyu oluşturmada büyük önem taşıyor. Milyonlarca takipçisi olan bireyler, gündem oluşturan konular, herkesin gözleri önünde paylaşılan postlar bu dünyanın önemli başlıkları arasında yer alıyor. Fakat sosyal medya bilgilerin ve paylaşımların bolluğu kadar çokça manipüle edilen de bir platform. Burada artık sahte hesaplar, siber zorbalık, trol gündemler ve yalan bilgi çok fazla bulunuyor. Ticari faaliyetlerinde aktif olarak yapıldığı sosyal medya da manipülasyonlara dikkat etmek gerekiyor. Bu ortamlarda çokça gerçek takipçisi olan ve paylaşım yaptığı konular ile ilgili ve bilgili bireylerin sözlerine dikkat edilmesi gerekiyor.

İnfluencer dijital pazarlamanın önemli bir ayağı sayılıyor

Günümüzde influencer olarak adlandırılan bireyler dijital pazarlamanın güvenli bir ayağını oluşturuyor. Peki bu influencer nedir? İnfluencer örnek ile daha iyi ifade edilebilir bir kavram. Zira bu kavramın tam manası ile bir Türkçe karşılığı bulunmuyor. Yemek videoları çeken ve bu anlamda tarifler paylaşan binlerce hatta milyonlarca kişi tarafından takip edilen profesyonel bir sosyal medya hesabı düşünün. Bu hesabın sahibi yemek tariflerinin yanı sıra mutfakla ilgili ürünleri markaları tanıtırsa adı influencer oluyor.  Creator Station, markaları parlatacak ve kazancı arttıracak birçok influencer bireyi bünyesinde barındırarak bu anlamda marka ve ürünlerin bilinirliğinin artmasına büyük katkı sağlıyor.

Kaynak: https://creatorstation.com/influencer-marketing-nedir/

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.