Son dakika haberleri | ARNAVUTKÖY’DE EŞİNİ VE ÇOCUKLUK ARKADAŞINI ÖLDÜREN SANIĞA 38 YIL HAPİS CEZASI
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • Son dakika haberleri | ARNAVUTKÖY’DE EŞİNİ VE ÇOCUKLUK ARKADAŞINI ÖLDÜREN SANIĞA 38 YIL HAPİS CEZASI

Son dakika haberleri | ARNAVUTKÖY’DE EŞİNİ VE ÇOCUKLUK ARKADAŞINI ÖLDÜREN SANIĞA 38 YIL HAPİS CEZASI

ABONE OL
17 Mayıs 2021 23:31
Son dakika haberleri | ARNAVUTKÖY’DE EŞİNİ VE ÇOCUKLUK ARKADAŞINI ÖLDÜREN SANIĞA 38 YIL HAPİS CEZASI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde geçtiğimiz yıl Ağustos ayında meydana gelen olayda, İbrahim Yünkutay, ormanlık alanda, ilişkileri olduğunu iddia ettiği eşi Aynur Yünkutay ve çocukluk arkadaşı Murat Olğun’u öldürmüştü.

Cinayetin ardından yaşanan bir başka gelişmede ise Yünkutay’ın tehdit görüntülerinin ortaya çıktığı ve “Ardımda bir tabur leş bırakacağım” dediği öğrenilmişti.

Sanığın yargılandığı dava, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görüldü.tutuklu sanık İbrahim Yünkutay, cezaevinden SEGBİS ile bağlandı.

Öldürülen Aynur Yünkutay’ın anne-babası ile Murat Olğun’un babasının da hazır bulunduğu duruşmada müşteki avukatı Serhat Toğuç, “İddianamedeki ‘haksız tahrik’ ibaresine katılmıyoruz. Maktuller arasında bir ilişki yoktu. Böyle bir şey olmuş olsa, maktul Murat Olğun’da da silah vardı, o da silahını kullanırdı. Aynur Yünkutay’ın yaşadığı sosyokültürel ortamda da böyle bir şey mümkün değildir. Sanık, maktuüler arasında bir ilişki olduğundan emin olmadan eylemi gerçekleştirmiştir” dedi.

“KENDİLERİNE AÇIKLAMA ŞANSI VERDİ”

Sanık Yünkutay’ın avukatı ise, müvekkilinin öldürme kastıyla hareket etmediğini öne sürerek, “Müvekkilim, eşi ile arkadaşı arasındaki olayı öğrendikten dört gün sonra bu olayı gerçekleştirdi. Dört gün bekledi. Müvekkil kendilerine açıklama şansı da verdi” ifadelerini kullandı.

“İLİŞKİSİNİ ANNESİ DE BİLİYORDU”

Son savunması sorulan tutuklu sanık İbrahim Yünkutay ise, “Benim psikolojik sorunlarımdan dolayı hastaneye sevk edeceğim söylenmişti. Eşimin ilişkisini annesi de biliyordu. Hatta annesi de tepki göstermişti. Psikolojim bozuktur. Bundan dolayı hastaneye sevk edilmeyi ve oradan çıkacak rapora göre karar verilmesini talep ediyorum. Namusumuz için yaşıyoruz. Keşke böyle olmasaydı” diye konuştu.

38 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Mahkeme heyeti, İbrahim Yünkutay’ı eşi Aynur Yünkutay’a yönelik ‘Kasten öldürme’ suçundan 20 yıl, Murat Olğun’a yönelik ise ‘Haksız tahrik altında kasten öldürme’ suçundan 18 yıl hapis cezasına çarptırdı.

İlişki yaşadıklarını iddia ettiği eşi ve çocukluk arkadaşını öldüren sanığa 38 yıl hapis cezası



Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.