Şirinvet Kedi ve Köpek Kan Nakli Hakkında

Şirinvet Kedi ve Köpek Kan Nakli Hakkında

ABONE OL
11 Haziran 2021 15:40
Şirinvet Kedi ve Köpek Kan Nakli Hakkında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şirinvet 11 senedir bu sektörde Bahçelievler veteriner kliniği olarak hizmet vermektedir. Aynı zamanda küçük hayvan kliniği olan Şirinvet sizlere kedi, köpek, egzotik hayvanlar ve kuş türlerinde yardımcı olmaktadır. Birçok farklı egzotik canlı üzerinde çalışmaları olan Şirinvet aynı zamanda oldukça başarılı bir şekilde sonuçlara da sahiptir. Gönül rahatlığıyla evcil dostlarınızı veteriner hekimlere emanet edebilirsiniz.

Klinik içerisinde kedi ve köpekleriniz için uygun donör bulumunda kan nakli gerçekleştirilmektedir. Uygun kanın bulunmasından sonra vericiden alınan kan uygun koşullarda vericiye aktarılmaktadır. Evcil hayvanınızda ne gibi durumlarda peki kan nakli gerçekleşir? Hematokrit olarak adlandırılan değer belli bir seviyenin altında düşüşe uğrarsa eğer kan nakline ihtiyaç duyulur.

Kan Verecek Olan Kedi ve Köpeklerin Özellikleri

Kan verecek olan kedi ve köpeklerinizin özelliklerine dikkat etmeniz gerekiyor. Buna uygun bir veteriner kliniği ile çalışmak oldukça önemlidir. Ataköy veteriner klinikleri içerisinde bu işlemi oldukça başarılı gerçekleştiren Şirinvet sizlere birkaç dikkat edilmesi gereken noktayı da aktarıyor:

  • Evcil hayvanınızda ki Hematokrit değerin %40 ve üstünde olması önemlidir.
  • Donör olacak köpeğin 25 kg aralığında ve 2-8 yaş skalasında olması gerekir.
  • Aynı zamanda düzenli olarak aşılandığından ve veteriner bakımlarının yapıldığından emin olunmalıdır.
  • Eğer evcil hayvanınız 2. Kez kan nakli oluyorsa üzerinden en az 3 hafta geçmesi gerekir.
  • Kediler de ise lösemi ve fiv kesinlikle negatif olmalıdır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.