Pakistan’ın Peşaver şehitleri Ankara’da düzenlenen törenle anıldı
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • Pakistan’ın Peşaver şehitleri Ankara’da düzenlenen törenle anıldı

Pakistan’ın Peşaver şehitleri Ankara’da düzenlenen törenle anıldı

ABONE OL
17 Aralık 2020 17:29
Pakistan’ın Peşaver şehitleri Ankara’da düzenlenen törenle anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keçiören’de düzenlenen törene Büyükelçi Qazi’nin yanında Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Metin Akdemir ve Pakistan Büyükelçiliği memurları katıldı. Büyükelçi Syrus Qazi 16 Aralık 2014’teki trajik vakada, APS Peşaver’de 133 masum çocuk ve 17 okul görevlisinin zalimce katledildiğini söyledi. Qazi, “Bu katliam her bir Pakistanlıyı şok eden ve derin üzüntüye sokan tarihimizdeki en trajik olaylardan birisidir” dedi.

BÜYÜKELÇİ’DEN TÜRK HALKINA TEŞEKKÜR

Qazi, Türklere Pakistan halkına hemen yardım eden ve kendileriyle güçlü dayanışma gösteren dünyadaki ilk halk oldukları için teşekkür etti ve ekledi: “Keçiören Belediyesinin her bir şehit için bir ağaç dikmek bakımından yaptığı güzel jest, acılı aileler ve Pakistan milleti için bir güç kaynağı olmuştur ve bu onların hatırasını Türkiye’de sonsuza kadar yaşatacaktır”

2014 yılında Pakistan'daki okula düzenlenen terör saldırısı nedeniyle Ankara'da özel bir tören düzenlendi

“TÜRK HALKI PAKİSTANLI KARDEŞLERİYLE YAN YANA DURMAYA DEVAM EDECEK”

Keçiören Belediye Başkan yardımcısı Metin Akdemir ise, bir yandan Türk halkının Pakistan halkıyla olan güçlü dayanışmasını yeniden teyit ederken, diğer yandan bu terör saldırısını lanetledi.Hiçbir şeyin böylesine zalim ve insanlık dışı bir hareketi haklı çıkaramayacağını belirten Akdemir, “Türk halkı Pakistanlı kardeşleriyle yan yana durmaya devam edecek” dedi.

2014 yılında Pakistan'daki okula düzenlenen terör saldırısı nedeniyle Ankara'da özel bir tören düzenlendi

HER BİR ŞEHİT İÇİN KEÇİÖREN’DE AĞAÇ DİKİLMİŞTİ

Hain APS Peşaver saldırısı 14 Aralık 2014’te gerçekleştiğinde, Türk halkı ve liderleri Pakistan’a hemen destek eli uzatmışlardı.Türkiye bu olay üzerine bir günlük yas ilan etmişti.Dahası, bir dayanışma gösterisi olarak, Keçiören Belediyesi ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gençlik Kolu üyeleri, Keçiören’deki AK Parti Hatıra Ormanı’nda her şehit için birer ağaç dikmişlerdi.

Pakistan'ın Peşaver şehitleri Ankara'da düzenlenen törenle anıldı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.