İçişleri Bakanı Yerlikaya Seçim Güvenliği İçin Alınan Tedbirleri Açıkladı
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • İçişleri Bakanı Yerlikaya Seçim Güvenliği İçin Alınan Tedbirleri Açıkladı

İçişleri Bakanı Yerlikaya Seçim Güvenliği İçin Alınan Tedbirleri Açıkladı

ABONE OL
25 Mart 2024 15:04
İçişleri Bakanı Yerlikaya Seçim Güvenliği İçin Alınan Tedbirleri Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İl Seçim Güvenlik Planları Hazırlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ne ilişkin güvenlik toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, seçim güvenliği için alınan tedbirleri detaylarıyla paylaştı.

Toplantı ve Değerlendirme Çalışmaları

Bakan Yerlikaya, il valileri, il jandarma komutanları, il emniyet müdürleri ve diğer ilgili birim yetkililerinin katılımıyla seçim güvenliği toplantıları düzenlendiğini belirtti. Bu toplantılarda gerçekleştirilen risk analizleri sonucunda il seçim güvenlik planlarının hazırlandığını ifade etti. Ayrıca, 81 il valisi ile yapılan toplantılar ve Yüksek Seçim Kurulu başkanlığı yetkilileri ile gerçekleştirilen değerlendirme toplantıları hakkında bilgi verdi.

Personel ve Araç Tedariki

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’nde seçim güvenliği kapsamında toplam 594 bin personelin görevlendirildiğini belirten Bakan Yerlikaya, bu sayının Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, güvenlik korucuları ve gönüllü güvenlik korucularını kapsadığını vurguladı. Ayrıca, kolluk birimlerine ait helikopterler, uçaklar ve İHA’ların göreve hazır şekilde bekletildiğini söyledi.

Güvenli Seçim Ortamı

Bakan Yerlikaya, tüm bu tedbirlerin amacının, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’nde her şehirde ve her sokakta huzur ve güven içinde bir seçim ortamı sağlamak olduğunu belirtti. Vatandaşların milli iradelerini özgürce sandığa yansıtabilmeleri için hukuk devleti sınırları içerisinde gerekli tüm tedbirlerin alındığını ve alınmaya devam edileceğini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.