Gülistan Doku’ya ne oldu? Gülistan Doku kimdir, bulundu mu?

Gülistan Doku’ya ne oldu? Gülistan Doku kimdir, bulundu mu?

ABONE OL
22 Temmuz 2020 11:52
Gülistan Doku’ya ne oldu? Gülistan Doku kimdir, bulundu mu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

5 Ocak 2020 tarihinden bu yana kayıp olan Gülistan Doku hala bulunamadı. Gülistan Doku için aylardır sosyal medyada gündem oluşturuluyor. Sosyal medyada araştırmaları gören vatandaşlar Gülistan Doku’ya ne oldu, Gülistan Doku kimdir sorularıyla araştırma yapmaya başladılar.

Gülistan Doku kimdir?

Tunceli’de ğitim gören Gülistan Doku, Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisidir. 21 yaşında olan Gülistan Doku’nun memleketi Diyatbakır’dır. 5 Ocak 2020 tarihinden itibaren kedisinden haber alınamadı. Gülistan Doku’nun bulunması için sosyal medyada kampanyalar düzenlenmiş, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve kadın örgütleri ile ortak kampanya çalışması yürütülmüştür.

Gülistan Doku’ya ne oldu?

Gülistan Doku’nun kayıp haberilerinin ortaya çıkmasının ardından merak edilen konulardan birisi de Gülistan Doku’ya ne olduğuydu. İlk dönemler ailesinin, eski Rus erkek arkadaşı tarafından kaçırıldığını iddia etti. Rus uyruklu erkek arkadaşı Zaynal Abarok(23) ile ailesinin evinde tartışan Gülistan Doku’dan haber alınamayanca ailesi, Tunceli’de bir polisin üvey oğlu olan Zaynal Abarok tarafından zorla yurt dışına kaçırıldığını iddia etti. Ailesinin Tunceli’de kayıp başvurusu yaptığı Gülistan Doku için 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından arama çalışmaları başlatıldı.

Gülistan Doku intihar mı etti?

Kayıp ilanının ardından 10 gün geçtikten sonra Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmadaki bilgilere göre Gülistan Doku’nun odasında intihar mektubu bulundu. İntihar notunun ardından polisler ve dalgıçlar intihar ettiği yerde Gülistan Doku’ya ait bazı eşyalar buldu. 14 Ocak tarihi itibari ile Tunceli Valisi’nin de katıldığı arama çalışmaları devam etti.

Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku: “İntihar mektubu nerede?”

Gülistan Doku’nun kaybolmasından hemen 10 gün sonra ortaya çıktığı iddia edilen indihar mektubunun olmadığını aktaran ablası Aygül Doku, gazetecilerle yaptığı röportajda şunları söyledi:
“Gülistan o gece yurda gitmedi diye, bütün haberlerde ‘odasında intihar mektubu bulundu’ deniyor. Peki intihar mektubu nerede? Biz aile olarak intihar mektubunu neden bulamıyoruz. Bu açıdan da avukatımız gereken hukuki süreci başlatmıştır.” dedi.
Arama çalışmalarından bir sonuç elde edilememiş olmasının akıllara başka soru işaretleri getirdiğini ifade eden Doku, “Gülistan’ın sudan çıkmadığı her gün bizim için bir umut.” diye konuştu.

gülistan doku

Gülistan Doku’nun kayıp ilanından 200 gün sonra: Baraj boşaltılıyor!

Gülistan Doku’nun kayıp ilanının ardından 6 aylık yapılan çalışmalar sürecinde telefonunun en son sinyal verdiği Uzunçayır Baraj Gölü üzerindeki Sarısaltuk Viyadüğü’nde arama çalışmaları başlatıldı. Görgü tanıklarının ifadeleri de burada gördükleri yönde gelince çalışmalar hızlandırıldı.

Gülistan Doku’nun ailesi su altı çalışmaların bitmesinin ardından, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’ya davet etti.

DHA’nın haberine göre, perşembe günü Doku ailesiyle bir araya gelen Soylu, Uzunçayır Baraj Gölü’nün boşatılacağını söyledi.

Aygül Doku: “15 gün içinde tamamlanacağını bize söyledi”

Soylu’nun kendilerine, bugün başlatılacak çalışmayla Uzunçayır Baraj Gölü’nün Dinar Köprüsü bölgesindeki suyun Keban Barajı Gölü’ne boşaltacağını aktardığını anlatan Aygül Doku, şöyle devam etti: “Perşembe günü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştük. Bu olayın kesin çözümü için gitmiştik. Çünkü 6 Temmuz’da su altı arama çalışmalarına son verilmişti. Bakan Bey, gayet ilgiliydi. Olayla bizzat ilgilendiğini, baraj suyunun kısmi olarak boşaltılacağını, veriler orayı gösteriyorsa önce ondan bir emin olalım dedi. Bakan Soylu bize, barajdaki Dinar Köprüsü’nün bütün çevresinin bulunduğu kısmın kurutulacağını ve aşağıya kadar 2.5 kilometre daha suyun çekileceğini söyledi. Zaten dalgıçların dediğine göre Gülistan oralardaysa, bu belirlenen ve suyun boşaltılacağı alanda olması lazım. Pazartesiden itibaren başlayacak çalışmalar 15 gün sürecek.”

Gülistan Doku’nun erkek markadaşı Rusya’dan getiriliyor

Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, Soylu’nun, Gülistan’ın arkadaşı Rus uyruklu Zaynal A. için yurt dışı yasağı konduğunu söylediğini de belirterek, şöyle konuştu: “15 gün sonra su çekildikten sonra Gülistan’ın orada olup olmadığını ortaya çıkacak. En azından su muamması bitecek artık. Bakan Soylu ile yaptığımız görüşmede arama çalışmalarına katılan dalgıç ekipler de vardı. Dalgıç ekipler, bakan beye su altında bir ize rastlanmadıklarını söyleyip, ‘Ama emin olmak isterseniz suyu çekeriz’ dediler. Bakan bey, bu talebi olumlu karşıladı. Ardından bakan bey, bizim görüşümüzün ne olduğunu sorduğunda biz daha önce olması gereken bir şeydi, biz 7 aydır bekliyoruz ve gerçekten çok yorulduk. Bakan bey bize ‘Peki siz ne düşünüyorsunuz’ diye sorduğunda biz de ‘cinayet şüphesi taşıdığımızı’ ifade ettik. Bakan Soylu, bunun üzerine cinayet ile ilgili durumun üzerinde de durdukların söyledi.”

GÜNÜN ÖNEMLİ HABERLERİ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.