Depremin hasar tablosu ortaya çıktı!

İzmir Seferihisar açıklarında, yerin 16,54 kilometre derininde 6.6 büyüklüğünde gerçekleşen, 83 kişinin öldüğü, 962 kişinin yaralandığı depremle ilgili hasar tespit çalışmaları sürüyor. CANLI YAYIN İÇİN TIKLAYINIZ… ÇALIŞMALAR ÜÇ İLÇEDE YOĞUNLAŞTI DHA’nın haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´na bağlı 942 kişilik saha denetim ve ofis ekipleri, depremin hasar verdiği ilçelerde çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar depremde ağır…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Depremin hasar tablosu ortaya çıktı!

İzmir Seferihisar açıklarında, yerin 16,54 kilometre derininde 6.6 büyüklüğünde gerçekleşen, 83 kişinin öldüğü, 962 kişinin yaralandığı depremle ilgili hasar tespit çalışmaları sürüyor.

CANLI YAYIN İÇİN TIKLAYINIZ…

ÇALIŞMALAR ÜÇ İLÇEDE YOĞUNLAŞTI

DHA’nın haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´na bağlı 942 kişilik saha denetim ve ofis ekipleri, depremin hasar verdiği ilçelerde çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar depremde ağır hasarların yaşandığı üç ilçede yoğunlaştırıldı.

Buna göre, 312 bin 264 nüfuslu Bayraklı İlçesi´nde 24 mahalle 37 bin 23 yapı 149 bin 377 bağımsız bölüm, 450 bin 992 nüfuslu Bornova´da 45 mahalle 63 bin 31 yapı, 225 bin 600 bağımsız bölüm, 44 bin 526 nüfuslu Seferihisar ilçesinde ise 21 mahallede 34 bin 478 yapı, 55 bin 978 bağımsız bölümde hasar tespit çalışmaları yapılıyor.

EN AĞIR YIKIMLAR 6 APARTMANDA YAŞANDI

Yıkımların en ağır yaşandığı apartmanlar ise Rızabey, Doğanlar, Barış Sitesi, Karagöl, Yalçın, Emrah Yılmaz Erbek Apartmanları olarak belirlendi.

ALTYAPIDA HASAR YOK

Depremin ağırlıklı olarak hissedildiği yerel yönetimler, su ve kanal idareleri ile irtibat kurularak an itibariyle içme suyu, kanalizasyon ve atık su arıtma tesislerinde herhangi bir hasar olmadığı belirlendi.

ÇALIŞMALARDA LAZER TARAYICI, DRONE, MOBİL LABORAVATUARLAR KULLANILIYOR

Sahadaki teknik çalışmalarda, 2 adet lazer tarayıcı, 4 adet total station cihazı, 2 adet drone, 2 adet mobil laboratuvar aracı, 4 adet hasar tespit koordinasyon aracı kullanılıyor. Ayrıca Bayraklı ilçesinde 24, Bornova ilçesinde 45 ve Seferihisar ilçesinde 21 adet muhtar ile görüşülerek iş birliği içerisinde çalışmalar yürütüldüğü öğrenildi.

İLBANK´TAN 6 MİLYON TL HİBE DESTEĞİ

Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İLBANK aracılığıyla acil ihtiyaçlarda kullanılmak üzere İzmir Valiliği ve yerel yönetimlere 6 milyon TL hibe desteği sağladı.

Benzer Haberler
Dudak Dolgusunda Amaç Doğallık ve Şekillendirme Dr. Erkin Çekiçkıran Anlatıyor
Dudak Dolgusunda Amaç Doğallık ve Şekillendirme Dr. Erkin Çekiçkıran Anlatıyor
Yerel Hizmetleri Bulmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı: Wapps.dog, Artık WhatsApp Üzerinden de Hizmetinizde!
Yerel Hizmetleri Bulmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı: Wapps.dog, Artık WhatsApp Üzerinden de Hizmetinizde!
Dış Güçler #TerstenBoykot hareketi ile Türk şirketlerini nasıl batırıyor?
Dış Güçler #TerstenBoykot hareketi ile Türk şirketlerini nasıl batırıyor?
İlk Kez Botoks Yaptıracaklar Altın Tavsiyeler
İlk Kez Botoks Yaptıracaklar Altın Tavsiyeler
Antalya’da Gerçekleştirilen Çalıştayla Türkiye’nin İlk GIAHS Başvurusu Süreci Hızlandı
Antalya’da Gerçekleştirilen Çalıştayla Türkiye’nin İlk GIAHS Başvurusu Süreci Hızlandı
İzmir Nitelikli Göç Alıyor; Konut Talebi Devam Ediyor
İzmir Nitelikli Göç Alıyor; Konut Talebi Devam Ediyor
Haberin Doğru Adresi
Mizrak Haber

Reklam & İletişim [email protected]

Copyright 2025 Tüm Hakları Mızrak Haber'de Saklıdır.